Gündem Kamp Armen’de güzel haber

Kamp Armen’de güzel haber

24.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kamp Armen’in yıkılmaması için 6 Mayıs’ta başlayan direniş devam ederken, arazinin ilk sahibi Fatih Ulusoy araziyi Gedikpaşa Ermeni Kilisesi Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı...

Kamp Armen’de güzel haber

Öldürülen gazeteci Hrant Dink ve eşi Rakel Dink’in çocukluk yıllarında kaldıkları Tuzla’daki Ermeni Çocuk Kampı’nın eski sahibi Gedikpaşa Ermeni Proteston Kilisesi Vakfı’na bağışlanıyor. Arazinin şimdiki sahibi Fatih Ulusoy, “Ermeni vatandaşlarımızın hassasiyetlerine, ülkemizin sosyal barışına ve birliğine katkı sağlamak amacı yla araziyi, Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlayacağımı kamuoyumuza saygıyla duyururum” dedi. Kampta, 31 Mayıs Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla bir şenlik yapılması planlanıyor.

Haberin Devamı

‘Barışa katkı’

Tuzla’da 9 dönüm üzerine kurulu Kamp Armen’in yıkılmaması için 6 Mayıs’tan beri direniş sürerken, arazinin sahibi Fatih Ulusoy araziyi Gedikpaşa Ermeni Kilisesi Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Ulusoy, arazinin tapu iptal işlemi ile satışa çıkarıldığını bilmeden 2006’da satın aldığını belirtti. Ulusoy, yıkım sırasında oluşan kamuoyunu dikkat aldığını belirterek, “Bu amaçla yapılan spekülasyonlar rahatsızlık hissetmeme neden olmuştur. Konunun çözülmesi yönünde Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun rica ve talimatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı tarafından şahsıma intikal ettirilmiştir. 1915 yılı ile ilgili çeşitli spekülasyonlarla toplumumuzun hassasiyetlerinin tahrik edilmeye çalışıldığı günümüzde; Ermeni vatandaşlarımızın düşünce ve hassasiyetlerine, ülkemizin sosyal barışına ve birliğine katkı sağlamak amacı ve temennimle konu araziyi Gedikpaşa Ermeni Proteston Kilisesi Vakfı’na bağışlayacağımı kamuoyumuza saygıyla duyururum” dedi. Yetimhanede büyüyen Garabet Orünöz ise, “31 Mayıs’ta kampımızda büyük bir şenlik yaparak kutlayacağız” diye konuştu.