Erzurum “Kamu Yararına Ücretsiz Çalışma Ve İşbirliği Protokolü”

“Kamu Yararına Ücretsiz Çalışma Ve İşbirliği Protokolü”

13.12.2017 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

“Kamu Yararına Ücretsiz Çalışma Ve İşbirliği Protokolü”

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Oltu ilçesinde, kaymakamlık ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında "Kamu Yararına Ücretsiz Çalışma ve İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Haberin Devamı

Denetimli serbestlikten faydalanan hükümlülerin, topluma ve mağdura verdiği zararı yine toplum yararına çalışarak onarmasını sağlamak ve hükümlünün tekrar topluma kazandırılmasını sağlamak amacıyla Oltu Kaymakamlığı ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol imzalandı.

Kaymakam Şenol Turan ve Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Birinci tarafından imzalanan protokol kapsamında, Oltu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yönlendirilen yükümlüler, Oltu Kaymakamlığı'na bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında ücretsiz olarak kamu yararına çalışarak yükümlülüklerini tamamlayacak.

Üç yıl geçerli olacak protokolde, genel idari hizmetler, çevre düzenleme hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile temizlik hizmetleri gibi kollarda hizmet verecek olan hükümlülerin suç türü, eğitimi, işi, ailesi, sosyal yaşantısı, mesleği ve toplumun güvenliği unsurları göz önünde bulundurulacak.

Haberin Devamı

Hükümlüler belli aralıklarla Denetim Büroda görevli memurlar tarafından kontrol edilerek, kurum gözetmeninden gerekli bilgiler alınacak.

Böylece hükümlü, cezasının 3'te 1'ini, günde en az 2 en fazla 4 saat çalışmak suretiyle tamamlayabilecek.