Teknoloji Kan Dağıtan Drone Afrika’da

Kan Dağıtan Drone Afrika’da

15.10.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

Uzun süredir kan naklinde problem yaşanan ülkede hükümet, sorunu Kan Dağıtan Drone lar ile çözmeyi hedefliyor.

Kan Dağıtan Drone Afrika’da

Rwanda adlı Afrika‘da bulunan ülkede hükümet kan naklinde yaşanan problemi, Kan Dağıtan Drone lar ile çözmek için kolları sıvamış görünüyor.

Haberin Devamı

Hastanelerin çok küçük ve birçok malzemeden mahrum olması, hükümeti bu sorunları aşmak için drone kullanmaya etmiş gözüküyor. Uzun süredir gerekli malzeme ve kan nakliyesinde problem yaşanan ülkeye bu girişimin bir çözüm olacağı ön görülüyor.

Mail ve mesaj yoluyla sipariş verilen kanlar, California’lı robot şirketi Zipline tarafından alınıyor ve Muhanga şehrinde bulunan drone üssü tarafından istenilen kan drone’a yükleniyor. Sonrasında drone bu kanları paketler halinde verilen koordinatlara dağıtıyor.

Görevi Çok Önemli Olan Drone

Drone’lar 1.5 kg kadar kanı 150 km mesafeye kadar taşıyabiliyor. Günde 15 çağrıdan başlayıp, 150 acil çağrıya cevap verebilen uçuş sayısı mevcut. Her uçuş 30 dakika civarında sürüyor. İlerleyen zamanda önem taşıyan ilaç ve aşıları da dağıtma hedefinde olan hükümet, ilk hedef olarak yalnızca batı kesiminde uygulanan programı doğuya da yaymak istiyor.

Haberin Devamı

Şirket aynı zamanda, UPS, Vaccine Alliance, Gavi gibi büyük kuruluşlarla da çalışıyor. Şirketin ana hedefi bu uygulamaları tüm Afrika ve Amerika’da yaygınlaştırmak. “Teknoloji ölüm ve yaşam arasında büyük bir fark yaratabilir” diyen CEO, “Her çocuk temel sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasını hak eder, bizim projemiz bunun ilk adımı” diyerek sözlerini tamamlıyor.