Antalya KANSER HASTASI RUS KADIN, ÇAREYİ ANTALYA’DA BULDU

KANSER HASTASI RUS KADIN, ÇAREYİ ANTALYA’DA BULDU

10.03.2014 - 11:24 | Son Güncellenme:

.

KANSER HASTASI RUS KADIN, ÇAREYİ ANTALYA’DA BULDU

Rusya’da yaşan kadın hasta, Antalya’da sağlığına kavuştu.
Rusya’da yaşayan Elena Khanbekova, şiddetli kasık ağrısı ve idrar yaparken zorlanma şikayetleri ile doktora başvurdu. Yapılan tetikler sonucu hastaya idrar yolu enfeksiyonu (sistit) teşhisi konuldu. Bir yıla yakın bir süre sistit tedavisi gören ancak durumu gittikçe kötüleşen Khanbekova'nın sorununu anlayabilmek için ameliyata alan Rus doktorlar, kanser olduğunu ve kalınbağırsağının idrar torbasına yapıştığını belirledi.
Rusya’da müdahale edilemeyen Elena Khanbekova, Antalya’ya gelerek Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan’a başvurdu. Prof. Dr. Gürkan gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile Rus hasta sağlığına kavuştu.
Memorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, hastanın yapılan tetkiklerinde tümörün bağırsağın iki ayrı bölgesinde bulunduğunu belirlediklerini, kalınbağırsağın idrar torbasına yakın olan kısmında bulunan tümörün bu iki organın yapışmasına neden olduğunu ve gaitanın idrar yollarına bulaşarak enfekte olmasına neden olduğunu belirtti. Prof. Dr. Gürkan, tümörü tamamıyla çıkarıldığını ifade etti.