Gündem Kapatılan fakülteler kafaları karıştırdı

Kapatılan fakülteler kafaları karıştırdı

04.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Resmi Gazete’de dün yayımlanan “Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokulların kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesi” ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı, adayların kafasını karıştırdı.

Kapatılan fakülteler kafaları karıştırdı

Kararda, Madde 1’de “Ekli (I) sayılı listede belirtilen yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak karşılarında belirtilen fakülte ve yüksekokullar kurulmuş, ekli (II) sayılı listede belirtilen yükseköğretim kurumlan bünyesinde yer alan fakülte, enstitü ve yüksekokullar kapatılmıştır” deniliyor.

Haberin Devamı

YÖK: Hata yok

Buna göre (I) Sayılı Liste tablosunda “Kurulan fakülte veya yüksekokullar”, (II) Sayılı Liste tablosunda da “Kapatılan fakülte, enstitü veya yüksekokullar” yer alıyor.

Adaylar (II) Sayılı Liste’yi görünce bu tablodaki fakültelerin tamamen kapatıldığını düşündüler. Ancak ÖSYS Tercih Kılavuzu’nda bu fakülteler açık görünüyordu. Konuyu YÖK’e ilettik. YÖK yetkilileri fakültelerin ya da yüksekokulların tamamen kapatılmadığını, adlarının değiştiğini ya da başka bir fakülte altında birleştiğini, hata olmadığını kaydettiler.

Yazarlar