Gündem Kar arkadaşı aranıyor!

Kar arkadaşı aranıyor!

29.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin doğu yakasında etkili olan kar fırtınasında, sokağa çıkma yasağı yüzünden evlerine kapananlar çareyi Craigslist’de arkadaş arayarak buldu

Kar arkadaşı aranıyor

ABD’nin doğu yakasında beklenen “tarihin en büyük kar fırtınası” New York ve New Jersey’de öngörülen kadar etkili olmadı. Günlerdir alarm durumunda olan eyaletlerde kar seviyesi birkaç santimi geçmezken, şehir sakinleri abartılı uyarılara tepki gösterdi. Araç trafiğine kapatılan tüneller ve köprüler açıldı, seyahat yasakları kaldırıldı. Hayatın normal akışına dönmesine sevinen New Yorklular Belediye Başkanı Bill de Blasio’ya olan tepkilerini sosyal medya aracılığıyla dile getirdi. Bunun üzerine açıklama yapan de Blasio, “Bu kar fırtınasını ucuz atlattık. Sonra üzülmektense tedbirli olmak iyidir” dedi. Kar yağışı pazartesi gününden itibaren New England bölgesinde etkisini sürdürüyor. Massachusetts, Rhode Island ve Maine kentlerinde kar kalınlığı 60 santimetreyi geçti, kent sakinleri araçların kara gömülü olduğu sokaklarda kayak yaptı.
Etkili olan kar fırtınası ve yasaklar yüzünden evlerinden çıkamayan Amerikalılar, seri ilan sitesi Craigslist’de kar arkadaşı aramaya başladı. Bir gün içerisinde 410 farklı “kar arkadaşı arama” ilanı eklenen siteye, “Trenler çalışmıyor, dışarı çıkamıyoruz. Bu akşam bana sarılacak birini arıyorum. Evde birlikte oturup sıcak çikolata içeriz, film seyrederiz” içerikli ilanlar verildi. Başka bir ilanda ise, “ Merhaba, bu karlı günde çok yalnızım. Evime gelip bana sarılacak biri var mı” diye soruldu.

Haberin Devamı

Zarar 200 milyon $

New York’ta alınan önlemler nedeniyle kapatılan metro hattı ülke ekonomisine pahalıya patladı. Ortalama 3.9 milyon kişinin çalıştığı New York’ta metronun kapatılması, çalışan nüfusun yüzde 10’nunu etkiledi. Karın kente ekonomik zararı 200 milyon doları buldu.