Gündem Kar gitti, Sibirya soğukları geldi

Kar gitti, Sibirya soğukları geldi

08.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yoğun kar yağışının ardından yurdun doğu kesimlerinde hava sıcaklıkları eksi 17 dereceye kadar düştü. Dondurucu Sibirya soğukları yüzünden göller ve nehirler buz tuttu

Kar gitti, Sibirya soğukları geldi

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışının ardından etkili olan Sibirya soğukları hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Ardahan’ın Çıldır ilçesindeki, Aktaş Gölü’nün yüzeyi kara kışa direnemedi ve yüzeyi tamamen buz tuttu. 27 bin metrekare alana sahip Aktaş Gölü’nün yüzeyini kaplayan buzun kalınlığı 10 santimetreyi buldu.

Haberin Devamı

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Gökçedere Mahallesi’ndeki Uzunoluk mesire alanından akan dere de soğuklara yenik düştü. Vatandaşlar, “Bu sene kış çok daha ağır geçecek gibi gözüküyor” dediler.

Ağrı eksi 17’yi gördü

Bölgede dün gece yapılan ölçümlerde ise en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı’da 17, Kars’ta 15, Erzurum’da 12, Ardahan’da 10, Iğdır’da 6, Erzincan ve Muş’ta 5 dereceyi buldu.

-Yoğun kar yağışı nedeniyle Van’da 52, Bitlis’te 48, Erzincan’da 32, Erzurum’da da 2 köy yolunun ulaşıma kapandı.

-Kar ve tipi yüzünden ulaşıma kapanan Van-Bahçesaray Karayolu’nun Karabet geçidi, karla mücadele ekiplerinin 4 saatlik yoğun çalışmasıyla yeniden açıldı. Mahsur kalan 20 araç da ekiplerinin yol açma çalışmasının ardından ilçeye ulaştı.

Haberin Devamı

Ulaşıma sis engeli

-Çanakkale Boğazı’nda dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis deniz ulaşımını aksattı. Sis nedeniyle, bazı hatlarda feribot seferleri iptal edilirken Boğaz çift yönlü transit gemi geçişlerine de kapatıldı. Edirne’de ise yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 50 metrenin altına inerken sürücüler zor anlar yaşadı. Sisin görüş mesafesini kısaltması nedeniyle meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Kar gitti, Sibirya soğukları geldi


Yüksekova’da güneş

-Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 gündür etkili olan kar yağışı, dün sabah yerini güneşli havaya bıraktı. İlçe merkezinde biriken ve trafikte ulaşımı aksatan kar yığınlarını da belediye ekipleri sabahın erken saatlerinden itibaren temizlendi.

-Güneşin yüzünü göstermesiyle Muğla’nın Köyceğiz ve Fethiye ilçelerinde sahil kıyısındaki kafeler dolup taştı. İki ilçede de hava sıcaklığı 20, deniz sıcaklığı 21 dereceye ulaştı. Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nde denize girip güneşlenenler yazdan kalma havanın tadını çıkardı. Aileler çocuklarıyla sahil kenarlarında yürüyüş yaptı.

TÜPRAŞ’ta meşale söndü

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketinin (TÜPRAŞ) Kırıkkale Rafinerisi’nde soğuk havanın etkisiyle üç meşaleden birinin söndüğü bildirildi. TÜPRAŞ’tan yapılan açıklamada, hava sıcaklığının düşmesi ve hatların donması sonucu gerçekleşen arıza nedeniyle dün sabah saatlerinde rafinerinin üç meşalesinden birinin söndüğü belirtildi. Rafineri sahası içerisinde çalışan işçilere, meşalenin sönmesi sonucu ortaya çıkan atık gazdan etkilenmemeleri için izin verildi.