Gündem Kar kendini hatırlattı

Kar kendini hatırlattı

26.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kar ve soğuk hava yurtta yeniden etkisini gösterdi. Kuzey Ege’de fırtına deniz ulaşımını aksatırken, Doğu’da soğuk ve karlı hava hayatı olumsuz etkiledi. Muş’ta bir evin çatısından yere kadar buz sarkıtları oluştu, Iğdır’da uçak seferleri iptal edildi...

Kar kendini hatırlattı

BOLU: Bolu Dağı’nda dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte yeşil alanlar beyaza büründü. Ancak kar yağışı, D-100 karayolu ve TEM yolunda zeminde etkili olmadı. Bolu Dağı geçişinde sürücüler sorunsuz yola devam etti.

Haberin Devamı

Düzce’nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 20 santimetreyi geçti. Bolu Dağı Tüneli çıkışında kaza yapan TIR trafikte sıkışıklığa yol açtı.

ÇANAKKALE: Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş fırtına nedeniyle bazı seferlerini iptal etti.

SİVAS: Kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı. 267 köy yolu kapandı.

HAKKARİ: Yüksekova’da gençler, kalınlığı 50 santimetreyi bulan buz tabakasını kırarak balık tuttu.

KARS: Hava sıcaklığı sıfırın altında 26 dereceye düştü. Kars Çayı’nın yüzeyi yaklaşık 5 santimetrelik buzla kaplandı. Çatılarda da buz sarkıtları oluştu.

IĞDIR: Hava sıcaklığının sıfırın altında 14 dereceye düşmesi sebebiyle ev ve iş yerlerinin camları dondu. Yoğun sis yüzünden Iğdır Havalimanı’ndan yapılması planlanan tüm seferler iptal edildi.

Haberin Devamı

463 sefer iptal oldu

İSTANBUL: Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden (DHMİ) yapılan açıklamaya göre, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olumsuz hava şartları nedeniyle, bugün ve yarın seferler yüzde 20 azaltılacak. Kapasite azaltılınca THY, 26-27 Ocak 2017 tarihlerinde 327 seferini iptal ettiğini duyurdu. Pegasus Hava Yolları da 110 seferini iptal etmek zorunda kaldı. Atlasglobal Hava Yolları 20, Onurair ise 6 seferini iptal etti.Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı AKOM da alarma geçti. İBB AKOM 7 bin personel ve bin 347 aracın görev alacağı tüm birimleri ile görevde olacak. İstanbul’da kar yağışının bu kez 20-25 cm’yi bulması bekleniyor.

Beyşehir’deki kuşları balıkçılar besliyor

Konya’daki Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda suyun buzla kaplanması sonucu yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar, balıkçıların desteğiyle hayatta kalıyor. Onlarca türün yaşam sürdüğü gölde suya dalıp avlanamayan kuşlar, bölgede faaliyetini sürdüren az sayıdaki balıkçının kıyıya bıraktığı balıklarla besleniyor.

Kar kendini hatırlattı

EYMİR GÖLÜ DONDU

Başkent Ankara’da gece boyunca yağan kar sabah saatlerinde yüksek kesimlerde etkisini sürdürdü. Donan Eymir Gölü üzerinde sakar mekeler yiyecek aradı.

Kar kendini hatırlattı

BUZ EV!

MUŞ: Hasköy ilçesine bağlı Umurca Köyünde Mahmut- Dilan Yurttaş’a ait evin her tarafında buz sarkıtlar oluştu. Bu yıl kışın çok sert geçtiğini belirten Dilan Yurttaş, sobayı hiç söndürmediklerini söyledi.