Gündem Kar perdesi yine ‘son perde’ oldu

Kar perdesi yine ‘son perde’ oldu

27.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erzurum Palandöken’de pistler kapandıktan sonra kaymaya gelen Mehmet Akif Koyuncu tahta kar perdelerine çarparak hayata veda etti. Milli kayakçı Aslı Nemutlu da 3 yıl önce antrenman sırasında tahta kar perdelerine çarptığında boynu kırılarak hayata gözlerini yummuştu

Kar perdesi yine ‘son perde’ oldu



Palandöken Kayak Merkezi’nde 4 arkadaşıyla kapalı piste giren Mehmet Akif Koyuncu, suni kar püskürtme direğine sarılı koruyucu minderi sökerek kaymaya başladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Koyuncu, kontrolsüz şekilde hızla yokuş aşağı inerken pistin sol tarafındaki tahtadan yapılan kar perdesine başını çarpıp ağır yaralandı. Arkadaşları jandarmayı arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri Koyuncu’yu kar motosikletli sedyeye alarak ambulansa nakletti. Koyuncu, kaldırıldığı Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı.
Önceki gece saat 23.00 sıralarından Palandöken Kayak Merkezi’nde Dedeman Oteli arkasındaki 10 Numaralı Pist’te meydana gelen kazada ölen Koyuncu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde de tekniker olarak çalışıyordu.

Beyin kanamasından öldü
Jandarma olayla ilgili olarak Koyuncu’nun arkadaşları S.Ç., N.Y., F.A. ve Ş.Y.’nin ifadesini aldı. Arkadaşları, gece eğlenmek için çıktıkları dağda minderi sökerek kaymaya başladıklarını ve talihsiz kazanın meydana geldiğini söyledi. Koyuncu’nun cenazesi memleketi Aksaray’a gönderildi. Koyuncu’nun ilk belirlemelere göre, tahta bariyerlere çarpma sonucu kaburgalarında kırık meydana geldiği ve beyin kanaması geçirerek öldüğü tespit edildi.

‘Demek ki bir gecede..’
Hem çalışan hem de eğitimine devam eden Koyuncu 4 Ocak günü Facebook’taki hesabında, “Demek ki bir gecede insanın düşünceleri ve hayalleri değişebiliyormuş” paylaşımında bulunmuştu. Acı olay 1 yıldır çalıştığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki mesai arkadaşlarını ve Veteriner Fakültesi’ndeki arkadaşlarını yasa boğdu. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ndeki çalışma arkadaşları çalıştığı masaya çiçek bırakırken, Koyuncu’nun yaptığı diş protezlerinin de masasında durduğu görüldü.
Kayak İl Temsilcisi Taner Döşkaya, Palandöken Kayak Merkezi’nde geceleri ışıklandırılan pistlerin dışında kalan 4 pistin saat 16.00’da karanlık çöktüğü için mekanik tesislerle birlikte kapatıldığını açıkladı. Güvenlik görevlilerinin pistleri kontrol altında tuttuğunu ifade eden Döşkaya, “Palandöken’e gelen herkes görevlilerin uyarılarına mutlaka uymalıdır. Kurallara uyulmaması halinde bu tür acı kazalar yaşanabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Aslı da tahta perdede hayatını kaybetmişti

Milli kayakçı Aslı Nemutlu da 3 yıl önce Erzurum Konaklı Kayak Merkezi’nde anteraman esnasında ayağından kayağın çıkması sonucu sürüklenip tahta perdelere çarptığında boynu kırılmıştı.
Yaptığı derecelerle Millî Kayak Takımı’na girmeyi başaran, aynı zamanda Alp Disiplini Millî Takımı oyuncusu olan Saint Joseph Lisesi öğrencisi Aslı Nemutlu, Türkiye Gençler Kayak Şampiyonası’na hazırlanıyordu. Aslı 18 yaşında 12 Ocak 2012 günü hayata veda etti.