Gündem Kar yağışları batıya kaydı

Kar yağışları batıya kaydı

22.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğuda önceki gün başlayan kar yağışı, dün batıdaki kentlerde de etkili oldu. Ankara, Kırklareli, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Manisa, Nevşehir gibi iller beyaza büründü

Kar yağışları batıya kaydı

Başkentte mevsimin ilk kar yağışı, dün sabah Çankaya’ya bağlı Dikmen, Oran, İncek ve Ahlatlıbel bölgelerinde etkili oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler kar yağışı ve olası buzlanmaya karşı ana arterlerde kar küreme ve tuzlama araçları ile hazır bekletildi.

Haberin Devamı

BOLU: TEM ve D-100 yolunun Bolu Dağı geçişinde, dün sabaha karşı başlayan kar yağışı, etkisini artırarak devam etti. 900 metre rakımlı Bolu Dağı’nda kar kalınlığı, yer yer 50 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, TEM ve D-100 yolunda, küreme araçlarıyla kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Güzergahın bazı kesimlerinde 3 şeritli yol, tamamen beyaza büründü. Bazı bölümlerde ise yolun sol şeridi, kar nedeniyle trafiğe kapandı.

Kar yağışı, Bolu Dağı geçişinin Düzce kesiminde de etkili oldu. D-100 yolunun Karınlıkdere, Bakacak Mevkii’lerinde kar kalınlığı 10 santime ulaştı. Bazı araçlar kayarak yoldan çıktı. Özellikle kar lastiği takmayan sürücüler, ilerlemekte zorluk çekti.

KIRKLARELİ: Trakya’da önceki gün yüksek kesimlerde görülen kar yağışı dün etkisini yitirdi. Trakya’nın Karadeniz kıyılarındaki meşe ve çam ağaçlarından oluşan Istrancalar ise kar nedeniyle beyaza büründü. Havadan görüntülenen doğa manzarası görenleri büyüledi.

Haberin Devamı

KOCAELİ: Kocaeli’de kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Samanlı Dağları’nın 1640 rakımlı zirvesi Kartepe, “beyaz örtü” ile kaplandı. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzarasıyla konuklarına eşsiz güzellikler sunan kayak merkezinde, önceki gece başlayan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 20 santimetre olarak ölçüldü.

45 santimetre

BURSA: Uludağ’da beklenen kar, erken yağdı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye kadar düştüğü Uludağ’da önceki gün başlayan kar yağışı sonucu oteller bölgesinde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı.

KÜTAHYA: Domaniç ilçesinde, yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde ulaşımı ve hayatı olumsuz yönde etkiledi.

MANİSA: Şehzadeler, Soma ve Demirci ilçelerinin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. Fırtınanın etkisi ile bazı yerlerde etkili olan tipi ile kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

NEVŞEHİR: Kapadokya bölgesi, mevsimin ilk kar yağışı ile beyaza büründü. Kar yağışıyla peribacaları hayranlık uyandıran görüntüler oluşturdu.

‘Son 50 yılın en yıkıcı hortumu’

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. İhsan Bulut, bölüm asistanlarıyla birlikte hortum afetinden geçen hafta etkilenen Kumluca, Finike ve Demre’de incelemelerde bulundu. Hortum nedeniyle zarar görenlerle görüşerek, yaşadıkları hakkında bilgi alan Bulut, “Yöremizde yaptığımız görüşmelerde, anlıyoruz ki son 50 yılda gerçekleşen en yıkıcı hortum olayı bu. Bunun nedenlerini detaylı şekilde araştıracağız. Çevresel sorunlar, küresel ısınma ile ortaya çıkan küresel basınç sistemlerindeki değişiklikler bu tür felaketleri zaman zaman yaşatır” dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar