Karabük Karabük'te Hekim Ataması

Karabük'te Hekim Ataması

24.05.2017 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

Karabükte Hekim Ataması

KARABÜK (AA) - Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine, çocuk gastroenterohepatoloji ve beslenme yan dal uzmanı ataması yapıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hızla büyüdüğünü belirtti.

Göreve geldikleri günden itibaren ekip olarak ildeki hastanelerin her türlü ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarını ifade eden Kara, bu çalışmalar kapsamında, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine, çocuk gastroenterohepatoloji ve beslenme yan dal uzmanı ataması yapılmasının sağlandığını ve bu alanda uzman Yrd. Doç. Dr. Eylem Sevinç'in göreve başladığını bildirdi.

Kara, Türkiye genelinde sayıca az olan bu branştaki hekim atamasının Karabük için büyük bir kazanım olduğunu dile getirerek. Sevinç'e görevinde başarılar diledi.

Sevinç de çocuk gastroenterohepatoloji ve beslenme yan dal uzmanlığının, 0-18 yaş grubunda ağızdan başlayarak, tüm iç organlar, karın ağrısı, bulantı, kusma, kabızlık, ishal, sarılık, beslenme yetersizliği, büyüme ve gelişme geriliği, özellikle çölyak hastalığı, inflamatuar bağırsak hastalığı, hepatit ve gastrit şikayetleriyle ilgilendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Görev yaparken haftanın dört günü poliklinik hizmeti vereceğini ifade eden Sevinç, haftanın bir günü de endoskopi, kolonoskopi ve karaciğer biyopsisi yapacağı kaydetti.