Gündem Karadeniz’de yine gemi battı

Karadeniz’de yine gemi battı

02.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gemlik’ten Zonguldak’a yük taşıyan M/V Bilal Bal adlı kuru yük gemisi 03.50’de Şile açıklarında battı.

Karadeniz’de yine gemi battı

Türk koster filosunun eski gemilerinden 1974 yapımı M/V Bilal Bal, Gemlik’ten aldığı 3 bin 100 ton tufal ile 27 Ekim’de Zonguldak’a doğru yola çıktı. İstanbul’da 2 gün Boğaz geçişi için bekletilen 3 bin ton kapasiteli koster, 31 Ekim’de Karadeniz’e açıldı. Gemiden dün sabaha karşı acil yardım çağrısı alındı.

Haberin Devamı

Uyku saatinde

Vardiya mürettebatı dışında tüm mürettebatının uyuduğu saatte uydu üzerinden gelen çağrı üzerine, Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekipleri harekete geçti. Arama çalışmasına Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopter ve uçaklar da katıldı. 79 metre boyundaki geminin can salına ulaşıldı. Kazanın geminin ortadan ikiye ayrılmasıyla oluştuğu düşünülürken, 11 kişilik mürettebata dair iz bulunamadı. Geminin sahibi Nihat Küçük ve oğlu Aşkın Küçük’ün de 11 kişilik mürettebat listesinde olduğu öğrenildi.

Daha sonra Sahil Güvenlik’ten yapılan açıklamada “Deniz Kuvvetleri’ne bağlı son teknoloji sistemler ile donatılmış dünyanın sayılı kurtarma gemilerinden biri olan TCG Alemdar Kurtarma Gemisi, batan geminin yerini tespit etmiştir” denildi. Öğlen saatlerinde geminin Karadeniz’in 7 mil açığında battığı tespit edildi. Yerinin tespitinden sonra geminin enkazında çalışma başlatıldı.
Sakarya Akyazı’da yaşayan Turgay Meydan, gemide görevli arkadaşıyla önceki gece telefonda görüştüğünü söyledi. Meydan, “Nihat ağabey saat 03.05’te beni aradı. ‘Geminin şaft bölümünden su alıyoruz’ dedi. Ardından telefon kesildi” dedi.

Haberin Devamı

Geminin ikinci kaptanı Aşkın Küçük’ün eşi Aylin Küçük de “Gemi kayınpederime ait. Eşimle en son gece telefonda konuştuk. Sefere çıkacağını, her şeyin yolunda olduğunu söyledi. Ama sabah kendisine ulaşamadım” diye konuştu.

11 kişilik mürettebat aranıyor

Geminin mürettebat listesi de belli oldu. Gemide, kaptan Refik Telci, ikinci kaptan Cüneyd Yedican, başmühendis Ali Doğan, ikinci makineci Hüsamettin Yazıcı ile gemiciler Mert İlkmen, Nihat Küçük, Aşkın Küçük, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin Selçuk ve Vedat Odabaşı’dan oluşan 11 kişi bulunuyordu.