Kültür Sanat Karadeniz'in ilk festivalinde unutulmaz düet

Karadeniz'in ilk festivalinde unutulmaz düet

23.05.2017 - 12:16 | Son Güncellenme:

Türk rock müziğin önemli isimlerini ve binlerce müzikseveri ilk kez Karadeniz'de buluşturan Samsun Gençlik Festivali, Şebnem Ferah ve Teoman'ın yaptığı tarihi düetle sona erdi.

Karadenizin ilk festivalinde unutulmaz düet

Türk rock müziğin önemli isimlerini ve binlerce müzikseveri ilk kez Karadeniz'de buluşturan Samsun Gençlik Festivali, Şebnem Ferah ve Teoman'ın yaptığı tarihi düetle sona erdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda başlayan festival üç gün boyunca toplamda 35 bin müzikseveri ağırladı.

Haberin Devamı

Karadeniz'in ilk festivali olma özelliği taşıyan Samsun Gençlik Festivali yağmurlu ve soğuk havaya rağmen binlerce müzikseveri Sheraton Grand Beach’te bir araya getirdi. Samsunluların yanı sıra çeşitli şehirlerden de gelen müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festivalde ilk gün Yok Öyle Kararlı Şeyler, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Flört, Umut Kuzey, Pilli Bebek, Selda Bağcan & Boom Pam ve Athena sahne aldılar.

Festivalin ilk gününde sahne alan genel koordinatör Umut Kuzey alanı dolduran festivalcilere seslenerek "Bu festival sizin için yapıldı, sahiplendiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi. Dinmeyen yağmura ve soğuk havaya rağmen kampçılar da yaklaşık 125 adet çadırla festivalde yer aldı. Festivalin ikinci gününde What Da Funk & Gülçin Ergül, Luxus, İskender Paydaş, Pinhani, Yeni Türkü, Feridun Düzağaç ve MFÖ sahneye çıkarkan, Karadeniz'in ilk festivalinde kemençe ve tulum da eksik olmadı. İkinci gün sahneye çıkan Pinhani, kemençe ve tulumla festivalcileri coşturdu.

Haberin Devamı

“BLACK HOLE SUN” COVER’I

Son gününde tüm biletlerin tükendiği festivalde yağmurun etkisini arttırmasına rağmen kapıda uzun kuyruklar oluştu. Kaan Uzuner, Jehan Barbur, Adamlar, Cem Adrian, Manga, Şebnem Ferah ve Teoman'ın sevenlerinin karşısına çıktığı festivalin son günüde seyirciden en çok reaksiyon alan gruplardan biri de Manga'ydı. Barkovizyondaki Atatürk portresinin önünde performans sergileyen grup seyirciden büyük alkış aldı.

Manga'nın ardından sahneye çıkan Şebnem Ferah, festival seyircisine hayranlığını "Bugünden sonra Samsun'u ve sizleri kalbimin bir köşesine yazdım. Muhteşemsiniz," sözleriyle dile getirdi. "Yağmurlar", "Sil Baştan", "Sigara" gibi şarkılarını seyirciyle birlikte seslendiren şarkıcı geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ABD'li müzisyen Chris Cornell'in ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve konser sonunda Cornell'in "Black Hole Sun" şarkısını seslendirdi.

FERAH VE TEOMAN AYNI SAHNEDE

Festivali unutulmaz yapansa özel bir buluşmaya da sahne olmasıydı. Türk rock müziğin iki önemli ismi Şebnem Ferah ve Teoman yıllar sonra aynı sahnede "İki Yabancı" düetiyle yer aldı. Kötü hava şartları festivalcileri olduğu kadar sahne alan müzisyenleri de etkiledi.

Haberin Devamı

Teoman'dan önce sahne alan Şebnem Ferah yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde düştü ve şarkıyı yerde uzanarak söylemeye devam etti. Ardından gitarist Metin Türkcan ve bas gitarist Buket Doran'ın da şarkıcının yanına uzanıp şarkıyı bir süre yerde çalmaya devam etmeleri seyirciden büyük alkış aldı.

Şebnem Ferah’tan sonra sahneye çıkan Teoman da, “Eğer sahnede şunu yaparsam, güzel bir hanımefendi benimle sahneye çıkmayı kabul edecek” dedi ve kendini yere attı. Kahkahalar ve ıslıklar arasında sahnede buluşan ikilinin yıllar önce birlikte kaydettikleri "İki Yabancı" düetini yıllar sonra aynı sahnede seslendirmeleri festivalin unutulmaz anlarındandı.

Şebnem Ferah, düetin ardından bir süre daha sahnede kalarak "Gemiler" şarkısında da Teoman'a eşlik etti. Umut Kuzey koordinatörlüğünde bu yıl ilki gerçekleştirilen Samsun Gençlik Festivali Teoman'ın yaklaşık iki saatlik performansının ardından sona erdi.

Haberin Devamı

Derya ÜLKAR / Kültür Sanat Servisi