Ege Karagöz’ün Gemisi

Karagöz’ün Gemisi

19.02.2017 - 03:13 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en kapsamlı Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisini açmaktan büyük bir onur duyduklarını kaydeden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, sergiye çok yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

Karagöz’ün Gemisi

Sancak, “Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergisi 7. sergimiz oldu. Sergide birçok eser ilk defa sergileniyor. Karagöz’ün Gemisi isimli eser bunlardan biri. Anadolu’nun geçmişten günümüze bizlere sunduğu değerler arasında yer alan Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, bu ve benzeri eserlerle geleceğe taşınıyor” dedi.

Haberin Devamı

Karagöz’ün Gemisi
Bedri Rahmi’nin Karagöz motiflerini tercih ettiğine işaret eden Sancak, “Karagöz’ün Gemisi motifi Bedri Rahmi’nin üzerinde çok çalıştığı bir motif. Birçok eserinde “Karagöz’ün Gemisi” şeklinde motifler görebilirsiniz” dedi.

14 metrelik bir büyük eser

Folkart Gallery’de 13 Ocak’ta açılan “Sevmek Güzel Meslek Reis”-Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi ilk kez sergilenen eserlere ev sahipliği yapıyor. Sergi, 12 Mart’a kadar açık kalacak. Folkart Towers B Kule’nin girişinde ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen14 metrekarelik “Karagöz’ün Gemisi” de bu eserlerden biri olarak dikkat çekiyor.