Gündem ‘Kararı tanımıyoruz’

‘Kararı tanımıyoruz’

09.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’nin Kudüs’ü, “İsrail’in başkenti” olarak tanımasına yönelik protestolar tüm ülkede cuma namazı sonrası devam etti.

‘Kararı tanımıyoruz’

Ankara’da Kocatepe Camii’nde cuma namazı sonrası düzenlenen protestoda grup adına konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, “BM kararlarına uymayan, uluslararası hukukun ihlali niteliğindeki bu kararı Türkiye Cumhuriyeti Devleti, TBMM ve vatandaşlarımız olarak tanımıyoruz” dedi. İHH ve Memur-Sen’in çağrılarıyla toplanan aralarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, sloganlar atıp dev Filistin bayrağı açtı.
Bayraklar, sloganlar
Diğer kentlerdeki eylemler şöyle:
İZMİR: İzmir Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde çeşitli STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar cuma namazı sonrası Konak Yalı Camii önünde toplandı. Kalabalık, “ABD Ortadoğu’dan defol”, “Katil İsrail işbirlikçi ABD” sloganları attı.
‘5. Harem-i Şerif’te
DİYARBAKIR: Diyarbakır İslami Sivil Toplum kuruluşları, Sur ilçesinde İslam’ın 5. Harem-i Şerif’i olarak kabul edilen tarihi Ulu Cami’de kılınan cuma namazının ardından ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etti.
KOCAELİ: Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören Anadolu Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 300 öğrenci, Umuttepe Kampüsü’nde toplanarak, ABD’nin kararına tepki gösterdi.
KONYA: Tarihi Kapu Camii önünde bir araya gelen vatandaşlar, ABD ve İsrail aleyhine sloganlar attı.
Vali de destek verdi
TRABZON: Vali Yücel Yavuz, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş Trabzon Sivil İnsiyatifi tarafından organize edilen protestoya destek verdi. Ortak bildirinin okunduğu protesto gösterisinde “Katil İsrail, Filistin’den defol” sloganları atıldı.
SİNOP: Büyük Cami’deki cuma namazı sonrasında düzenlenen eylemde, ABD protesto edildi. Eylemde basın açıklaması yapan AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, “Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır” dedi.
ŞANLIURFA: “Esnaf duası” için bir araya gelen vatandaşlar, Kudüs kararına tepki gösterdi. “Esnaf duası”nın ardından, Müslümanların ilk kıblesine ev sahipliği yapan Kudüs için de dua edildi. Bazı vatandaşların ağladığı görüldü.