Sakarya Karasu'da Ebeler Günü Kutlandı

Karasu'da Ebeler Günü Kutlandı

26.04.2018 - 15:09 | Son Güncellenme:

.

Karasuda Ebeler Günü Kutlandı

SAKARYA (AA) - Karasu Devlet Hastanesinde Ebeler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Haberin Devamı

Karasu Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen programa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Hastane Başhekimi Op. Dr. Celalettin Akyol, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Ersin Cücen, İdari Mali Hizmetler Müdürü Yücel Solak, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız ile idari personel ve ebeler katıldı.

Öğütlü, burada yaptığı açıklamada, ebeliğin çok anlamlı ve kutsal bir meslek olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalarla, normal doğumun anne ve çocuk sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin topluma anlatılmasıyla ebelerin yeniden asli görevlerini yerine getirmeye başladığını söyledi.

Öğütlü, "Tabii ki bu çalışmada ebelerimize yine büyük işler düşüyor. Anne adaylarını bu konuda bilinçlendirmek, normal doğuma teşvik etmek, tıbbi gereklilik olmadığı sürece sezaryenin yapılmasının uygun olmadığının anlatılması lazım, bunu da en iyi gebeleri takip eden hekimler ve ebeler yapıyor. Bir insanın dünyaya gelmesine vesile olan ebelerimizin günleri kutlu olsun." diye konuştu.

Haberin Devamı

Program sonunda ebeler günü dolayısıyla pasta kesilirken, Öğütlü Karasu Devlet Hastanesinde görev yapan ebelere teşekkür belgesi verdi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, daha sonra Kocaali Devlet Hastanesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.