Ordu Karataş 2017 Yılını Değerlendi

Karataş 2017 Yılını Değerlendi

28.12.2017 - 13:15 | Son Güncellenme:

.

Karataş 2017 Yılını Değerlendi

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası(FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, 2017 yılının ilçede ekonomik anlamda istenilen seviyede geçmediğini söyledi.
2017 yılını değerlendiren Tayfun Karataş, “2016 yılına kıyaslanırsa 2017 yılı ekonomi anlamında daha durağan geçti. Bu durumun en büyük nedeni ise fındık fiyatındaki oluşan istikrarsızlık. Bölgemiz tarıma dayalı bir ekonomiden oluştuğu için fiyatlarda istenilen seviyede olmayınca ister istemez iyi bir yıl geçmedi. Gerek üreticinin gerek esnafın arzu ettiği bir iş akışı olmadı. 2018 yılında ise fındık fiyatları arzu edilen bir seviye gelirse ekonomi de buna bağlı olarak rahatlar. Devletimizin bu yıl içinde fındığa destek vermesi üreticilerimiz açısından sevindirici oldu. 2018 yılında da TMO tarafından fındığın yine alınmasını bekliyor daha üst rakamlardan üreticiye para ödenmesini arzu ediyorum. 2018 yılının ekonomi anlamında hareketli geçmesini diliyorum. Barışın konuşulduğu savaşın konuşulmadığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

"Sanayiye dayalı bir ekonomiye geçmeliyiz"
Tarıma dayalı ekonomiden sanayi ye dayalı ekonomiye geçmek için Fatsa’da ciddi anlamda çalışmalar yapıldığını söyleyen Başkan Karataş, “Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırılmasının bitirilip biran önce arsa tahsisine ve üreticiye hazır hale getirmek için çalışmalar devam ediyor. İleri ki yıllarda bu memleketin kurtuluşunu sanayiye dayalı bir ekonomiden geçtiğini görüyoruz. Çabamız da gayemiz de budur. Bunun için üretimi dayalı bir ekonomi anlayışının bölgede var olmasını görüyoruz. İleri ki yıllarda bu oluşan şartlar sağlanırsa Fatsa ilçemiz Karadeniz Bölgesi’nde adından söz ettiren bir ilçe konumunda olacaktır” diye konuştu.