Çankırı KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ İBRAHİM SAVAŞ:

KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ İBRAHİM SAVAŞ:

23.05.2016 - 15:07 | Son Güncellenme:

.

KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ALİ İBRAHİM SAVAŞ:

Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, "Rektörlük için yeniden aday olmayı düşünmüyorum ama yukarıdan ’devam et’ derlerse ailemle istişare eder, bu teklifi değerlendiririm" dedi.
İhlas Haber Ajansı Çankırı Muhabiri Mehmet Türk’e rektörlük seçim takvimine ilişkin özel değerlendirmelerde bulunan Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen 26 Temmuz’da üniversiteden 6 aday belirleneceğini ve sürece göre seçim yapılacağını söyledi.
Sonuçların YÖK’e bildirileceğini ve burada çeşitli değerlendirmeler yapılarak seçilen 3 adayın nihai karar için Cumhurbaşkanlığına gönderileceğini anlatan Savaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine sunulan 3 adaydan bir tanesini Karatekin Üniversitesi Rektörü olarak atayacağını kaydetti.
ADAY DEĞİLİM AMA...
Kendisinin 2 dönemdir rektörlük yaptığını dile getiren Rektör Savaş, "Ben adaylığımla ilgili sorunuza cevap vermeyeyim. Çünkü üniversitelerde 2 dönem şartı var. 2 dönem rektörlük yapılabiliyor, fakat kurucu rektörlerle alakalı ilk dönem atama oldukları için bir şey var. Bunun bir iki örneği var Muğla ve Kars gibi. Ben şu anda aday olmayı düşünmüyorum ama yukarıdan devam et derlerse de devam ederim. Diğer türlü düşünmüyorum" şeklinde konuştu.
Savaş, ailesinin göreve devam etmesini istemediğini vurguladı.
Görev süresi boyunca öğrencilerin daha donanımlı yetişebilmesi için elinden gelen her şeyi yapma gayretinde olduğunu ifade eden Rektör Savaş, Karatekin Üniversitesi’nin proje zengini bir üniversite olduğunu belirtti.
Rektör Savaş, Karatekin Üniversitesi’nin projelerini ’masal’ diye eleştirenlere de isim vermeden şu eleştirileri yöneltti:
"Masal edebi bir türdür, bilimsel değildir. Yapılan bilimsel çalışmalarda iğne otu, gazoz kapağı gibi ifadeler kullanan, zihinsel ergenleşememiş insanlar laboratuara gelip çalışmaları görsünler. Vatandaş Kamerun’dan kalkıp buraya geliyor, 2 buçuk ay çalışıyor, senin üniversitendeki bir adam bu projeler yokmuş da, saçma sapan şeyler yapıyorlarmış da, beni kandırıyorlarmış gibi ifadeler kullananların da hesabını havale ettiğimiz yer kesin. Mazlum milletlerin en güvenilir limanı Türkiye’dir. Bunlar da Büyük Türkiye Davası Treninin kaçak yolcuları. Trene biletsiz binmişler ve akıllarınca biletli yolcuları rahatsız ediyorlar. Biz Çankırı’nın potansiyellerinin lokomotifi olma yolunda çalışmalar yaptık. İstiklal Yolu, Yaran Belgeselleri ve Tuz Turizmi bu yöndeki çalışmalarımızdandır"
38 kuruluşun tahlil için Karatekin Üniversitesi’ne geldiğini vurgulayan Savaş, Karatekin Üniversitesi’ni ülke çapında güvenilir bir kurum haline getirdiklerini dile getirdi.
"Karatekin Üniversitesi’ni çiftlik gibi görmedik" diyen Savaş, "Aldığımız personelin dosyalarını çok iyi inceledik. Akademik ve bilimsel olarak kadrolaştık.Siyasi ve ideolojik olarak kadrolaşmış olsaydık bu devlet ve millet malına ihanet olurdu. Zaten yapılan bilimsel ve akademik çalışmalar bunu çok iyi gösteriyor" dedi.
BENİ EN ÇOK ÜZEN ŞEY
"Görev süreniz boyunca sizin en çok üzen ve sizi en çok sevindiren neydi"? sorumuzu yanıtlayan Rektör Savaş şunları kaydetti:
"Bu görevde beni en çok sevindiren şey şu oldu. Üniversite özerk bir kurumdur. Bu özerkliğe el sürmeye çalışanlara göğsümü gere gere engel oldum. Çünkü bizim ilkelerimiz var. Biz bu ilkelerimizi uyguladık. Çünkü ilkeleri olmayanlar, ilkelliklerle uğraşırlar. Memlekette ilkel çok fazla. Biz mezun olan öğrencilerimizin aynı sene idari yargı hakimi olmasından, bankacı olmasından, vergi denetimcisi olmasından ve yönetici olmasından çok mutlu oluyoruz. Genç yeni bir üniversitenin TUBİTAK birincisi olması bizim için iftihar kaynağı. Öğrencilerimizin donanımlı yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz, bunu meyvelerini gördüğümüzde de mutluluk duyuyoruz. 60 yaşında bir Ali İbrahim Savaş olarak kredimi, itibarımı Çankırı Karatekin Üniversitesi için harcadım, şahsım için harcamadım. Parmakla sayılacak kadar sayıları az olan, biyolojik ergenlikleri tamamlamış, ama zihinsel olarak ergenleşememişlerin böyle bir rektöre yaptıkları tavır, söyledikleri söz, ben bunları hak etmiyorum. Bunlar üzüyor tabi insanı. Ben inatçı bir adamım. Benimle mücadele etmek öyle kolay değildir"