Gündem Karavanda yaşadığı için ‘vatandaş’ sayılmadı

Karavanda yaşadığı için ‘vatandaş’ sayılmadı

02.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da, eşinden ayrıldıktan sonra ekonomik sıkıntı nedeniyle karavanda yaşamaya başlayan Timuçin Çakırgil, Adres Kayıt Sistemi’nde kayıtlı olmadığı için bazı vatandaşlık haklarından mahrum kaldı.

Karavanda yaşadığı için ‘vatandaş’ sayılmadı

Resmi bir kurumdan gelir testi yaptırmak isteyince, Adres Kayıt Sistemi’nde kaydının bulunmadığını öğrenen Çakırgil, durumu düzeltmek için birçok kuruma başvursa da sonuç alamadı. Çakırgil, üzerinde ‘Karavanda yaşıyorum vatandaşlık haklarımı kullanamıyorum’ yazılı dövizle, Cumhuriyet Meydanı’nda sorununa dikkat çekmeye çalıştı.
Sorunun çözümü için bir çok kez gerekli kurumlara dilekçeler verdiğini belirten Çakırgil, “Yetkililer sabit bir adresim olması gerektiğini belirtince aracı otoparka çekerek yeniden dilekçe ile müracaat ettim. Ama bu şekilde de sonuç alamadım” dedi.
Karavanda yaşadığı için herhangi bir işte çalışamadığını ve ticaret yapamadığını belirten Çakırgil, “Hiçbir vatandaşlık hakkımı kullanamıyorum. Ne yapacağım ben, bu ülkede vatandaş
değil miyim, bu ülkede yaşamıyor muyum?” dedi. Timuçin Çakırgil, Hava Harp Okulu öğrencisiyken FETÖ tarafından 1991 yılında dayanaksız gerekçelerle okuldan atıldığını söyledi.