Çorum KARGI MÜFTÜSÜ YILDIZ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

KARGI MÜFTÜSÜ YILDIZ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

09.10.2015 - 12:35 | Son Güncellenme:

.

KARGI MÜFTÜSÜ YILDIZ CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASINI KUTLADI

Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili bilgiler verdi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl Kurban bayramının yoğunluğu dikkate alınarak 11-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını hatırlatan
Kargı Müftüsü Mehmet Yıldız, "Cami ve Namazla Arınma teması ekseninde toplumda farkındalık oluşturacak ve süreklilik kazandıracak etkinliklerin yapılmasının planlıyoruz. Bu münasebetle 11 Ekim Pazar sabah namazını müteakip Merkez Mihri Hatun Camiinde başta aziz şehitlerimiz olmak üzere, din hizmetlerinde bulunan ve ahirete irtihal eden görevlilerimiz ve hayır sahiplerinin ruhlarına ithafen okunan 100 bin hatmi şerifin duasının yapılacak, ayrıca tesbihat, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, konuşma ve dua ile sonlanacak’’ dedi.
KAN VERME KAMPANYASI DÜZENLENECEK
“Gençlik Huzurda Buluşuyor” adlı bir programda düzenleneceğini belirten Müftü Yıldız, ’’Program sonrasında çeşitli hediyeler ve ikramlar dağıtılacak. Kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, esnaf ve hastane ziyaretleri ile devam edecek hafta içerisinde 15 Ekim Perşembe günü Kızılay ile işbirliği içerisinde kan verme kampanyası düzenleyeceğiz. Kargılı hemşehrilerimizi, gençlerimizi ve çocuklarımızı özellikle 11 Ekim Pazar sabahı gerçekleştireceğimiz programız bata olmak üzere tüm etkinliklere davet ediyorum. Bu vesile ile başta aziz şehitlerimizi, vefat eden din görevlilerimizi ve hayır sahiplerini rahmetle anıyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın personelimize, halkımıza ve memleketimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.