Mersin Kariyer Zirvesi Toplantısı

Kariyer Zirvesi Toplantısı

12.12.2017 - 16:20 | Son Güncellenme:

.

Kariyer Zirvesi Toplantısı

MERSİN (AA) - Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile İŞKUR Tarsus Şube Müdürlüğü işbirliğiyle "Kariyer Zirvesi Toplantısı" yapıldı.

Haberin Devamı

TSO Başkanı Ruhi Koçak, Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda, bir ülkenin kalkınması ve zenginleşmesi için girişimciliğin çok önemli olduğunu söyledi.

Ancak ülkenin girişimci sayısının nüfus içindeki payının istenilen seviyede olmadığını kaydeden Koçak, şöyle devam etti:

"Fırsat kaçtıktan, zaman geçtikten sonra durumun telafisi yoktur. Bugünkü durumumuz, dünkü tercihlerimiz, bugünkü tercihlerimiz ise yarınki durumumuzdur. Girişimciyi körükleyen en önemli etken kişisel meraktır. Ne yazık ki girişimcilerin büyük bir bölümü, diğer insanların kişisel meraklarına hizmet etmektedir. O nedenle merak edin, kurcalayın, yeni icatlar çıkarın."

Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Külekçi ise, üniversitenin gelişimi ve yapılanması hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

İŞKUR Müdürü Kürşat Dal da, İŞKUR olarak etkinliklerinin her geçen yıl arttığını, iş bulma konusunda yardımcı olmalarının yanı sıra girişimcilik eğitimlerine de özel önem verdiklerini vurguladı.