Haberler Zeytinyağlı Tarifleri Karnabahar yemek tarifleri Karnabahar yemek tarifleri Birbirinden lezzetli ve sağlıklı karnabahar yemek tariflerini evde denemek ister misiniz? İşte çok pratik ve faydalı karnabahar yemek tarifleri... 1 Karnabahar çorbası m alzemeleri: 1 küçük karnabahar 1 tane kuru soğan 1 tane patates 2 kaşık un 1 kaşık margarin 1 bardak süt Su Yapılışı: Karnabaharı, soğan ve patatesi doğrayın ve tencereye koyun. Üzerine 5 parmak geçecek kadar su koyun, tuzunu ekleyin ve 20 dakika orta ateşte haşlayın. Margarin ve unu kavurun ve yavaş yavaş sütü ekleyin daha sonra çorbaya ekleyin. Hepsini blendırdan geçirin ve biraz daha kaynatın. 2 Karnabahar kızartması m alzemeleri: 1 tane karnabahar (orta boy demet) Sıvı yağ 2-3 damla limon suyu 2 tane yumurta 1 bardak un 1 şişe maden suyu tuz Yapılışı: Karnabaharları temizleyin ve bir tencerede yumuşayana kadar sıcak su içinde 10 dakika kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını 10 dakika kadar mikser ile çırpalım. Yumurtanın sarısına un, maden suyu, tuz ve katı hal almış olan yumurtanın beyazını yavaşça ekleyin. Tenceredeki karnabaharları önce una sonra bu karışıma batırın ve yağa atarak kızartın. Peçete koyduğunuz tabağa koyup, sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz. 3 Karnabahar yemeği m alzemeleri: 500 gram karnabahar 1 tane havuç 1 kaşık salça 1 tane soğan 2 kaşık sıvı yağ tuz Yapılışı: Soğanları yağda kavurun ve soyduğunuz halka halka havuçları ekleyin ve tekrar kavurun. Salçayı ekleyip kavurduktan sonra temizlediğiniz karnabaharları ilave edin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin.Yemeğiniz servise hazır. 4 Baharatlı kızarmış karnabahar m alzemeleri: 1 kaşık zeytin yağı 1 tane karnabahar Yarım bardak yoğurt 1 tane yeşil limon suyu 2 kaşık pul biber 1 kaşık kimyon 1 kaşık sarımsak tozu 1 çay kaşığı köri 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Fırını öncede ısıtın ve fırın tepsisini yağlayıp kenara koyun. Karnabaharın yeşil yapraklarını ve kökünü temizleyin. Ayrı bir kapta limon suyu, pul biber, sarımsak tozu, köri, ve karabiberi yoğurt ile karıştırın. Bu karışımı karnabaharın üstüne sürün ve yedirin. 30 ve 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Soğumasını bekleyin ve salata ile servis edin. Afiyet olsun! karnabahar yemek tarifleri karnabahar yemek