Kars KARS BELEDİYE BAŞKANI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

KARS BELEDİYE BAŞKANI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

22.07.2014 - 18:35 | Son Güncellenme:

.

KARS BELEDİYE BAŞKANI BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, makamında basın toplantısı düzenlendi.
Başkan Karaçanta, düzenlediği basın toplantısında su ve balık ölümleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Karaçanta, Kars’a 20 saat kesintisiz su vermeye başladıklarını, Bayburt Barajı’ndan gelen suya paralel olarak Çerme hattını da faaliyete geçirdiklerin ve Karslılara 24 saat kesintisiz su verdiklerini belirtti.
Yıllarca su sıkıntısı yaşayan Karslıların bundan sonra su sıkıntısı yaşamayacaklarını ifade eden Başkan Murtaza Karaçanta, “Ramazan ayı başından itibaren 24 saat süreyle sular akıyor. Ancak bu ancak bazı farklı anlatılıyor. Yok, su akmıyor. Yok, işte yine günün belirli saatlerinde akıyor. Yok, efendim bayramdan sonra suyu tekrar bunlar kesecekler. Ramazan ayı münasebetiyle geçici olarak su veriliyor. Ben şimdi belediye başkanı olarak size söylüyorum. Su 24 saat devam edecek. Bayramdan sonra da bu böyle olacak. Ve Allah’ın izniyle bu böyle devam edecek. Çünkü biz Çerme’den günlük 15 bin metre küp su aldığımız bir yerden şimdiye kadar ancak bin veya iki bin metreküp su alabiliyorduk. Yıllardan beri orada var olan sıkıntıyı ekiplerimizin gayretli çalışmalarıyla kısa sürede hallettik. Ve Kars’ın 24 saat su ihtiyacını karşılayabilecek suyu da şehre getirdik. Bununda mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Karaçanta; “Kars Çayı’nda yaşanan balık ölümleri, aslında belediye ile yakından uzaktan alakası yok. Bizim ilgi alanımızın dışında olması gereken bir durum. Kars Valiliği’nin ve bildiğimiz kadar Çevre Müdürlüğü’nün işi bu. Ama bizde yerel yönetim olarak böyle bir şeye seyirci kalamazdık. Kalmadıkta! Ben balık ölümlerinin olduğu o gün haber aldım. Bizim balık ölümleriyle ilgili yaptığımız araştırmada, balıkçı esnaflarımızın miladı geçmiş ölü balıkları, zaten yerini tespit ettik bunların Kars Çayı’na dökerek yanlış hareket yapmışlar. Bizim tespit ettiğimiz balıkçılar, yeri belli yurdu belli. Her şeyi belli. Az önce belirttiğim gibi bizim işimiz değil. Buna rağmen zabıta ekiplerimiz gitti. İlgili balıkçıları da buldular. Görüştüler, yaptıkları şeyin yanlış olduğunu kendilerine söylediler. Balıkların döküldüğü yerde tespit edildi. Ancak şehrin temizliği bakımından biz bu işe müdahale ettik. Bilmenizi istediğim bir şey var sevgili arkadaşlar, bu balıkların ölümü, suyla havayla alakalı değil” diye konuştu.
Kars Belediye Belediye Başkanlığı’nca yapılan çalışmları da anlatan Başkan Karaçanta, kentin gelişip kalkınması için gece gündüz çalıştıklarını da kaydetti.