Kars KARS’TA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

KARS’TA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

30.08.2015 - 15:15 | Son Güncellenme:

.

KARS’TA 30 AĞUSTOS COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı Kars’ta düzenlenen törenle kutlandı. Tören esnasından saygı duruşunun ardından askeri erkanın İstiklal Marşı’nı gür bir şekilde okuması törene damga vurdu.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 93’üncü yıldönümü etkinlikleri Kars’ta buruk bir şekilde kutlandı. Tören, Vali Günay Özdemir, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunun akabinde askeri erkanın İstiklal marşının gür bir şekilde okuması törene damgasını vurdu. Etkinlikler Kars Garnizon şehitliğinde okunan Kur’an’ı Kerim ve dualarlar devam etti.
VALİ GÜNAY: “30 AĞUSTOS ZAFER ANADOLU İNSANININ ALIN TERİDİR”
Şehitliklere karanfil bırakılmasının ardından Vali Günay Özdemir gazetecilerin de bayramını kutlayarak, “30 Ağustos bütün Anadolu insanının, hatta Yemen’in, Şam’ın, Halep’in, Bakü’nün, hatta Rumeli’de ki bütün insanların ortaklaşa kazandığı Zaferin bayramıdır. Bütün Anadolu’da bulunan insanların alın teri ve kanlarıyla kazanılmış bir zaferdir. Bundan sonra da yine aynı şekilde Anadolu insanı ve Anadolu’ya gönül veren tüm insanlar ile beraber bu ülkeye sahip çıkacağız. Bu bayram aynı zamanda Anadolu’nun ve bölgenin varlığını her zaman sürdüreceğimizin de bir göstergesidir. Ben bütün halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.
BAŞKAN KARAÇANTA: “BU ZAFER, BİZLERİN VAR OLUŞ BAYRAMIDIR”
Belediye Bakanı Murtaza Karaçanta da Zafer bayramını kutlayarak, “Bu Büyük Zaferi malum nedenlerden dolayı buruk bir şekilde kutlamaktayız. Neredeyse her gün gelen şehit haberleri bizleri derinden üzüyor. Ama bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramının coşkusunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu zafer, bizlerin var oluş bayramıdır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ve siz gazeteciler aracılığıyla büyük Türk milletinin ve Kars halkının Zafer Bayramını kutluyorum.” diye konuştu.