Kars KARS’TA ÇATAK PROJESİ ÇİFTÇİYE ANLATILIYOR

KARS’TA ÇATAK PROJESİ ÇİFTÇİYE ANLATILIYOR

31.05.2016 - 15:07 | Son Güncellenme:

.

KARS’TA ÇATAK PROJESİ ÇİFTÇİYE ANLATILIYOR

KARS (İHA) Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce ÇATAK Projesi kapsamında çiftçiler bilgilendiriliyor.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün ve beraberindeki heyet, ile birlikte Çevre Amaçlı Tarımsal Alanların Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında Kars Merkez Alaca Köyü’nü ziyeret ederek çiftçilerle bir araya geldi.
Doğru çiftçiliğin nasıl yapılabileceğine dair çiftçilerle sohbet eden Dr. Hüseyin Düzgün, “ÇATAK Projesi ile hassas alanlarda doğal yapının korunması amacıyla, tarımsal üretim yapan üreticilerin kayıtlı ve kontrollü üretim yapmaları ve çevreye zarar veren üretim modellerinden vazgeçmeleri sağlamaktadır” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen desteklemeler ve çiftçilerin faydasına yapılacak projelere ilişkin detaylardan bahseden Düzgün, hayvan sahibi çiftçilerin izlemesi gerektiği rotayı anlattı. Buzağının ilk doğduğu andan itibaren nasıl besleneceğinden, aşı süresi ve zamanına kadar birçok alanda bilgi paylaşımında bulundu.
Düzgün, “Biz istiyoruz ki insanımız burada doysun ülkemiz için üretsin, huzurlu olsun, geleceğini burada kursun. Bu yüzden buraların daha verimli olabilmesi için daha çok üretim yapılmalı, daha fazla teknoloji kullanımı ile daha çok üretim yapılabilmelidir” diye konuştu.
Öte yandan ÇATAK projesi dahil olan Alaca, Kozluca ve Atayurt köylerinde arazi kontrolleri gerçekleştirilecek ve arazisini temizleme çalışmaları ile çiftçi daha iyi tarım yapma imkanı bulacak. Proje ile 3 yıl içerisinde çiftçiler dekar başına 60-135 TL arası desteklemeden faydalanacak. Kars’ta yapılacak çalışmalar ile tarım ve hayvancılığın daha üst seviyeye ulaşması hedefleniyor.