Gündem Karşı’ya ‘montaj’ baskını

Karşı’ya ‘montaj’ baskını

01.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşı gazetesi kapandıktan sonra yayın hayatını internetten sürdüren ‘karsigazete.com’ siber suçlarla mücadele polisleri tarafından dün saat 10.30’da baskın düzenledi. Polis, Mecidiyeköy’de 5 çalışanının bulunduğu adrese giriş çıkışlara ve telefonla görüşmeye izin vermedi.

Karşı’ya ‘montaj’ baskını


Binadan öğle saatlerde çıkan internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Emrah Direk, “Mahkeme kararı ile geldiler. Konu sitemizde bulunan 17-25 Aralık’la ilgili. ‘Hani bu tapeler montajdı’ haberini cep telefonundan gösteren bir memur arkadaş, ‘Bunun kaldırılmasını istiyorlar. Yalnız şunu söylüyorlar. Biz demiyoruz, biz karışmayız. Biz size söylüyoruz. Bunu kaldırmazsanız, biz karışmayız’ dedi. Şu anda içeride hard diskleri kopyalıyorlar” diye konuştu.
‘Tamamen yalan’
Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü aramayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bazı basın yayın kuruluşlarında “Karşı Gazetesine Mahkeme Kararı Olmadan Polis Baskını” şeklinde çıkan haberler tamamen yalandır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen gazetede, işlemler mahkeme kararı doğrultusunda hukuka uygun olarak yapılmaktadır” denildi.