Ege Karşıyaka Basketbol A.Ş. için ilk adım atılıyor

Karşıyaka Basketbol A.Ş. için ilk adım atılıyor

11.12.2017 - 05:33 | Son Güncellenme:

Futbolda şirketleşme gündemini tartışan Karşıyaka’da, basketbol şubesini takıma 20 yıldır isim sponsoru olan Yaşar Holding’in devralması projesinde ilk hamleler yapılıyor

Karşıyaka Basketbol A.Ş. için ilk adım atılıyor

Şube için 1.6 milyon TL ek kaynak ayırarak FIBA kanalıyla gelen transfer yasağını ikinci kez kaldıran, şirketleşme ve hisselerin devri tamamlandığı takdirde yönetim şeklinin nasıl olacağını Arkasspor ve Tofaş modellerini baz alarak inceleten holding, takımla da birebir ilgilenmeye başladı.

Haberin Devamı

‘Yanınızdayız’

Şirketleşme komitesine de başkanlık yapan kulübün eski başkanlarından ve eski Adalet Bakanı Hasan Denizkurdu, basketbol takımıyla bir araya gelerek, “Yanınızdayız” mesajı verdi. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’ndaki toplantıya Başkan Mutlu Altuğ ve eski başkanlardan İbrahim Koç da katıldı. Yaşar Holding’in eski CEO’su olan ve holding yönetiminin talebiyle şirketleşme sürecinde 2 aydır şube başkanı bulunmayan takımla birebir ilgileneceğini açıklayan Denizkurdu, Antrenör Aleksandar Trifunovic ve oyunculara, “Kulüpte yönetim sistemi değişeceği için sizinle konuşmaya geldim. Yaşar Holding şube yönetimini devralmaya hazırlanıyor.

‘Başarı sözü istedi’

Kongreden onay çıkması halinde basketbol şubesi şirketleşip holdinge geçecek. Sizden istediğimiz takım olarak ligdeki kötü performansı tersine çevirmeniz” dedi. Basketboldaki şirketleşme projesi gerçekleşirse 21-28 Aralık tarihlerinde yapılacağı açıklanan şirketleşmeyle ilgili ikinci olağanüstü kongrede üyelerle paylaşılarak camianın onayına sunulacak.

Haberin Devamı

INFINITE ile tekrar görüşecekler

Ağır borç yükü ve mali sıkıntılarından futbol şubesine dışarıdan yatırım ortağı alarak kurtulmaya çalışıp, 15 Kasım’da yapılan kongrede futbolda şirketleşme görüşmelerine başlamak için camiadan yetki alan Karşıyaka yönetimi, talip olan Infinite Group’la İzmir’de görüştü. Kulübün borç yapısını ve firmanın sağlayabileceği maddi katkıyı görüşen tarafların haftaya tekrar bir araya gelecekleri açıklandı.

Pınar KSK sonunu getiremedi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde namağlup lider Tofaş’la evinde büyük çekişmeye sahne olan mücadelede 84-80 yenilerek 10 maçta 2 galibiyetle düşme barajında kalan Pınar Karşıyaka, rakibini elinden kaçırdığına
yanıyor.