Ege Karşıyaka’nın Tahir babası vefat etti

Karşıyaka’nın Tahir babası vefat etti

25.02.2017 - 03:29 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’nın sembol isimlerinden olan ve “Şampiyonlukta etken, Tahir Türetken” tezahüratıyla anılan Tahir Türetken hayatını kaybetti. Tahir Türetken için 27 Şubat Pazartesi günü Karşıyaka Yelken Tesisleri’nde saat 11.30’da tören düzenlenecek

Karşıyaka’nın Tahir babası vefat etti

İzmir’de spor camiası kısa zaman içinde bir önemli değerini daha yitirdi. 10 gün önce İzmirspor’un sembol ismi Gazoz Nuri ismiyle bilinen Nuri Hepyetmez’in vefatı sonrası bir acı haber de KSK’den geldi. Karşıyaka Spor Kulübü içinde 1950 yılından beri sporculuk, başkanlık, divan kurulu başkanlığı, yönetim kurulu üyeliği gibi çeşitli kademelerde görev alan Tahir Türetken hayatını kaybetti. 29 Eylül 1923 doğumlu Türetken’in vefatı yeşil kırmızılı camiayı ve ilçeyi yasa boğdu.

Büyük Karşıyakalı

Türetken için ilk taziye mesajını Karşıyaka Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral paylaştı. Büyükoral, “Başkanlık, Divan kurulu başkanlıkları yapan kulübümüz tarihinde önemli yeri olan değerli büyüğümüz, büyük Karşıyakalı Tahir Türetken’i kaybetmiş olmanın üzüntüsüyle tüm Karşıyaka camiasına başsağlığı, kederli ailesine sabırlar dilerim.” dedi.