Mardin KASİMİYE ORTAOKULUNUN DİLLER KOROSU, ŞARKILARINI 5 AYRI DİLDE SÖYLEDİ

KASİMİYE ORTAOKULUNUN DİLLER KOROSU, ŞARKILARINI 5 AYRI DİLDE SÖYLEDİ

29.05.2015 - 14:46 | Son Güncellenme:

.

KASİMİYE ORTAOKULUNUN DİLLER KOROSU, ŞARKILARINI 5 AYRI DİLDE SÖYLEDİ

Mardin Artuklu Kasımiye Ortaokulu öğrencilerinden oluşan diller korusunun, AKM’de düzenlenen programda seslendirdiği Kürtçe, Arapça, Türkçe, Ermenice ve Süryanice şarkılar dinleyenleri coşturdu.
Mardin Artuklu Kasımiye Ortaokulu tarafından yılsonu etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, okulun diller korosu sahne alırken, koronun seslendiği Kürtçe, Arapça, Türkçe, Ermenice ve Süryanice şarkılar etkinliği izlemeye gelenlere keyifli anlar yaşattı. Öğrenci Velisi Rojda Devran, uzun yıllar böyle bir etkinlik izlemediğini, çocuklarımızın hazırladığı bu güzel etkinliğin Mardin’in kültür ve tarihini yansıttığını söyledi.
Okul Müdürü Şeyh Davut Kösesoy ise yılsonunda TEOG Sınavı’nın verdiği stresi azaltmak ve öğrencilerinin derslerin dışında kendilerini ifade edebilme için alan açmak amacıyla etkinliği düzenlediklerini belirterek, “Kültür havzasını veli ve öğrencilerimize tanıtmak için bu tür faaliyetlere önem veriyoruz. Bu tür etkinlikleri öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yardımı ile daha da yoğun bir şekilde yapacaktı” dedi.