Kastamonu KASTAMONU BELEDİYESİ, İZMİR’DE FUARA KATILDI

KASTAMONU BELEDİYESİ, İZMİR’DE FUARA KATILDI

04.12.2014 - 17:25 | Son Güncellenme:

.

KASTAMONU BELEDİYESİ, İZMİR’DE FUARA KATILDI

Kastamonu Belediyesi, İzmir Uluslararası Fuar Alanında düzenlenen 2014 Travel Türkiye Turizm Tanıtım Fuarı’na katıldı.
Kastamonu Belediye Başkanlığını temsilen Travel Turkey İzmir Enternasyonel Fuarına Belediye Kültür ve Sanat Müdürü Mehmet Fatih Yapıcıoğlu ile stant yetkilisi olarak Kürşat Ayvadoğlu ve Necdet Babaş katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin standının karşısında yer alan Kastamonu Belediyesi’nin standına ziyaretçiler, büyük ilgi gösterdi. Kastamonu Belediyesinin standını ziyaret eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kastamonu’nun mutlaka gidilip görülmesi gereken bir şehir olduğunu belirterek, maneviyatın yoğun olarak yaşandığı Kastamonu’nun fuara katılımından dolayı Kastamonu Belediyesine ve görevlilere teşekkür etti.
Kastamonu Belediyesine ait standı gezen ziyaretçilere, belediye görevlileri tarafından Kastamonu’nun yöresel ürünleri ekşi, üryani eriği, pestil, Kastamonu pastırması, çekme helva, taşbaskı sofra bezi, Kastamonu dokuması masa örtüsü ve şehrin tarihi ve kültürünü tanıtan el broşürleri ile kitaplardan oluşan çanta hediye ettiler.
Kastamonu Belediyesi, İzmirlilere ve İzmir’de ikamet eden Kastamonulu hemşerilerine, şehrin yöresel ürünlerinin yanı sıra tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan broşürler dağıtarak tanıtımına büyük katkı sundu. Yerli ve yabancı çok sayıda turistinde ziyaret ettiği ve merhum Kırımlı Ressam Ramiz Netovkin tarafından yapılan ahşap görünümlü Kastamonu resimleriyle süslü belediye standı, fuara gelen ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.
Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sanat Müdürü Mehmet Fatih Yapıcıoğlu ile stant yetkilileri, standı gezen davetlilere Kastamonu’nun tarihinden ve kültüründen bahsederek, Kastamonu’ya gelmelerin noktasında davette bulundu.
Kastamonu’nun manevi değerlerinden Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin “Gelişiniz Güle Güle, Gidişiniz Güle Güle Her İşiniz Güle Güle” sözünü bu yılki fuarda ön plana çıkaran Kastamonu Belediyesi, farkını ortaya koyarak ön plana çıkmayı başardı. Ayrıca Fuar, 7 Aralık Pazar gününe kadar ziyarete açık kalacak.

Yazarlar