Kastamonu KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

29.05.2015 - 19:53 | Son Güncellenme:

.

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET COŞKUSU

Kastamonu Üniversitesi 8. mezunlarını verdi. Törende ünlü sanatçı Murat Dalkılıç sahne alırken, 7 bin 651 öğrenci ise hep birlikte kep atarak törene renk kattı.
Gazi Stadyumunda düzenlenen mezuniyet töreni, telgrafların okunmasıyla başladı. Mezuniyet töreni 2014-2015 eğitim-öğretim dönemini birincilikle tamamlayan Songül Kullukçu’ya ödülünü Vali Yardımcısı Şenol Kaya verdi. Ardından Songül Kullukçu, mezun olduğundan dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirterek, “İnşallah bu sevincimiz ben ve bütün mezun arkadaşlarımın atanmasıyla perçinleşir” temennisinde bulundu. Daha sonra Songül Kullukçu, yaş kütüğüne plaket çakmasıyla devam etti.
Törende konuşan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, 2014-2015 yılı eğitim öğretim yılında Kastamonu Üniversitesi’nden bin 649 lisans ve 6002 önlisans olmak üzere toplam 7 bin 651 öğrencinin mezun olduğunu belirtti.
“Üniversite demek, ‘İlim yuvası’ demektir” diyen Rektör Aydın, “Bu şuurla hareket eden Kastamonu Üniversitesi, 650 Akademik Personeli ile ilim dünyasına daimi katkı sağlama gayretindedir. Üniversitemiz, yabancı talebeler için de bir cazibe merkezi haline gelmiştir. 33 farklı ülkeden bugün itibariyle toplam 850 milletlerarası talebemiz mevcuttur. İnşallah önümüzdeki mezuniyet törenlerinde bu yavrularımızı da mezun etmenin mutluluğunu yaşayacağız” diye konuştu.
Kastamonu Üniversitesi’nin, zengin bir tarih ve kültüre haiz, güzide bir vilayet olan Kastamonu’da kurulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Seyit Aydın, “Bizler, bu kıymetlerin farkında olan bilim insanları olarak, milli, manevi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmayı, ahlaki ve ilmi bir düstur addettik. Bu sebeple Kastamonu Üniversitesi olarak hedefimiz, edindiği malumatı doğru yorumlayan, araştıran, tarihinden ders alıp geleceği yeniden kurgulayabilen, zorluklarla mücadeleden yılmayan, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, aydın nesiller yetiştirmektir” şeklinde konuştu.
Mezunlara da bazı nasihatlerde bulunan Rektör Aydın, şöyle konuştu:
“Bugün emeklerinizin karşılığını alma günüdür. Bugün sizler hayatınızın en mutlu günlerinden birini yaşıyorsunuz. Bizler mutluluğunuzu samimiyetle paylaşıyoruz; lakin biz, aynı zamanda bugün hüznü de mutlulukla aynı anda yaşıyoruz. Mutluyuz çünkü bugün sizler için sarf ettiğimiz emeklerimizin meyvelerini topluyoruz. Hüzünlüyüz; çünkü bugün sizleri buradan uğurluyoruz. Ayrılığın verdiği hüznü, sizlere baktıkça duyduğumuz gurur bastırıyor. Sizler, mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacağınız Üniversitemizi ömür boyu en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Sizler; yapacağınız çalışmalarla, vereceğiniz hizmetlerle vatana ve millete daima önder olacaksınız. Bundan sonraki hayatınızda, aldığınız tahsilin hakkını en iyi şekilde vereceğinize dair sizlere olan itimadımız tamdır.”
Konuşmanın ardından 2014-2015 öğretim yılında dereceye giren öğrencilere diplomaları protokol tarafından verildi. Törende ayrıca üniversiteyi çeşitli organizasyonlarda temsil eden öğrencilere de ödüllerini aldı. Kastamonu Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisinin de yer aldığı mezuniyet töreninde, geleneksel kep atma töreni gerçekleştirildi. 7 bin 651 öğrenci, hep birlikte havaya kep atarak mezun olma sevincini yaşadı. Yağmurlu havaya rağmen öğrenciler, mezuniyet törenine büyük ilgi gösterdi.
GECEDE, MURAT DALKILIÇ SAHNE ALDI
Törenin sonunda ise ünlü sanatçı Murat Dalkılıç sahne aldı. Murat Dalkılıç, söylediği şarkılarla mezun olan öğrencilere keyifli anlar yaşattı. Murat Dalkılıç, hareketli ve romantik şarkılarıyla sevenlerine unutulmaz bir mezuniyet gecesi yaşattı. Ünlü sanatçı Murat Dalkılıç, hareketli şarkılarında dans ekibiyle yaptığı danslarla adeta şov yaptı. Murat Dalkılıç’ın performansı karşısında alanı dolduran öğrencilerde eşlik etti.
Şarkı aralarında kendisini dinlemeye gelenlerle sohbette eden Murat Dalkılıç, yağmurlu havaya rağmen stadı dolduran öğrencilere teşekkür ederek, kendisini dinlemeye gelenlerin pişman olmayacağını söyledi.