Dünya Katalonya’da şok baskın

Katalonya’da şok baskın

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İspanyol jandarması, dün sabah Katalonya’daki bağımsızlık referandumu girişimine karşı başlattığı operasyonla Katalonya özerk yönetimine bağlı 22 kurumda arama yaptı ve 17 hükümet çalışanını gözaltına aldı.

Katalonya’da şok baskın

Gözaltına alınan 17 kişi arasında Katalonya Ekonomi Bakanlığı Genel Sekreteri Josep Maria Jove, Maliye Bakanlığı Genel Sekreteri Josep Lluis Salvado gibi isimlerin olduğu da belirtiliyor.

Katalonya Başkanı Puigdemont, yasa dışı ilan edilmesine rağmen 1 Ekim’de yapılmak istenen referandumla ilgili soruşturma kapsamında, jandarmanın operasyon düzenlenmesi üzerine “İspanya devleti kırmızı çizgiyi aştı” dedi. Katalan lider, engellere rağmen referandumun gerçekleşeceğini belirtirken, “İspanya devleti de facto olarak Katalonya’nın özerkliğini askıya aldı” dedi. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ise, operasyonla ilgili, “İspanyol devleti, yasaların çiğnenmesine, anayasaya ve Katalonya özerklik statüsüne karşı çıkılmasına elbette tepki verecektir” dedi.

Bu arada bağımsızlık yanlısı sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla Katalonya özerk yönetimine bağlı Maliye Bakanlığı binası önünde toplanan göstericiler, üzerinde “İspanya, sorunun bu mu?” yazılı seçim sandığı da taşıdı.

Haberin Devamı