Ekonomi Katar’da Türk şovu!

Katar’da Türk şovu!

21.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Katar iş ortaklığını daha da güçlendirmek için 19-21 Nisan’da Katar’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar Fuarı’na katılan Türk şirketler, Türkiye’nin yatırım potansiyelini anlatıyor

Katar’da Türk şovu

Türkiye ile Katar arasındaki iş ortaklığını daha hacimli hale getirmek için 19-21 Nisan’da Katar’da düzenlenen Expo Turkey by Qatar Fuarı Türk şirketlerinin şovuna sahne oluyor. Bugün sona erecek fuarda inşaattan mobilyaya, turizmden ulaşıma yatırımları bulunan pek çok Türk şirket, Katar ve Körfez bölgesinden yatırımcıyla biraraya geliyor, Orta Doğu bölgesinden birçok yatırımcıya projelerini anlatıyor. Fuarda özellikle Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapacak yabancı için sağlanan vatandaşlık hakkı ve KDV düzenlemesine vurgu yapılarak, İstanbul’un dünyadaki önemine dikkat çekiliyor.
‘Katar’ın önemi büyük’
Expo Turkey By Qatar Fuarı’na katılan Emlak Konut GYO, Körfez ve Orta Doğu bölgesinden birçok yatırımcıya projelerini anlatıyor. Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Yetim, fuarın iki ülkenin Körfez bölgesindeki diğer ülkelere yatırım ve işbirliği fırsatlarını kuvvetlendirdiğini söyledi. Yetim, “Son zamanlarda ülkemizde artan Katar kaynaklı yatırımlarla ve diplomatik yakınlıkla beraber Expo Turkey By Qatar fuarı hem Emlak Konut olarak bizler için, hem de diğer Türk yatırımcı firmalar için ayrı bir önem teşkil ediyor. Özellikle Katar’ın en çok yatırım yaptığı dördüncü ülkenin Türkiye olduğu gerçeğini düşününce iki ülke arasındaki ilişkiler farklı bir boyut kazanıyor” diye konuştu.
3 projesini tanıtıyor
Teknik Yapı, yurtdışı yatırımcıların artan ilgisi nedeniyle devam eden projelerini ve satışa sunacağı yeni projelerini Katar Expo Fuarı’nda tanıtıyor. Körfez ülkelerinden gelen talebin her geçen gün artığını ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Uplife Kadıköy, Suadiye Sahil, Evora Denizli ile birlikte üç yeni projelerini bölgede anlattıklarını söyledi. Durbakayım, fuarda Maltepe projesi, Kartal projesi ve Bahçeşehir’de hayata geçecek Yıldızlıbahçe projelerini tanıttıklarını dile getirdi.
Türkiye daveti
Katar fuarına Seapearl projesiyle katılarak, Katarlı yatırımcılara Türkiye daveti yapan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Sektörümüz, her geçen gün adını global platformlarda duyurarak bu alandaki gücünü tüm dünyaya gösteriyor. Bu fuarda da Katarlı yatırımcılara ülkemizi ve ülkemizdeki yatırım fırsatlarını anlattık” dedi.
Fuarda Türkiye ve gayrimenkul projelerinin tanıtımını yapan GYODER Başkanı Aziz Torun ise, Katar’la ilişkilerin daha da geliştirilerek, Türkiye’nin daha fazla yabancı yatırım çekecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Torun, “Fuarda yaptığımız görüşmelerin, Türkiye gayrimenkul sektörü ve Katarlı yatırımcılar arasında verimli işbirlikleri için önemli bir başlangıç olduğuna inanıyorum” dedi.
Artaş İnşaat da fuarda Körfezli yatırımcılarla buluşarak, devam eden 6 projesi ve yıl içinde başlamayı planladığı 4 projenin tanıtımını yapıyor. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Katar ile Türkiye arasında çok güçlü ilişkiler var. İki ülke arasındaki iletişime, diyolağa güvenimiz tam” açıklamasında bulundu.

‘Yatırımlar artış trendinde’

Expo Turkey by Qatar organizasyonu kapsamında Türkiye-Katar Sektör Liderleri Zirvesi düzenlendi. Zirvenin açılışında konuşan Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mohamed Bin Ahmed Bin Towar, Katar’ın, 20 milyar dolar olan Türkiye’deki yatırımlarının artış trendine girdiğini kaydetti. Söz konusu etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğine vurgu yapan Towar, Türk şirketlerinin, Katar’da önemli projelere imza attıklarını ve ülkenin kalkınmasına katkı sağladıklarını söyledi. Towar, “Şu ana kadar 18 milyar dolarlık rakam söz konusu. Bu daha da artacaktır” dedi.