Gündem Katil bariyerler değiştiriliyor!

Katil bariyerler değiştiriliyor!

04.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul trafiğinde motosikletlerin daha güvenle sürülmesi için yaklaşık 5 yıldır süren çabalar sonuç vermeye başladı. Herhangi bir koruyucu kaportası olmayan motosiklet sürücülerinin sürüklenerek çarptığı bariyerler, iki teker tutkunlarının isteği üzerine değiştirilmeye başlandı.

Katil bariyerler değiştiriliyor

Motosiklet kulüplerinin başvurularını dikkate alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinayson Daire Başkanlığı, öncelikle D-100 karayolunun metrobüs hattının bariyerlerini değiştiriyor. Avcılar-Söğütlüçeşme arası toplam 70 km’lik hattaki bariyerlerin değiştirilmesinin ardından, motosiklet kullanıcılarının tehlikeli bulduğu virajlardaki bariyerlere başlanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Daha güvende olacağız’

Bariyerlerin kaza sırasında bir giyotin gibi işlev gördüğünü, altına giren motosiklet sürücüsünün kafasını bile kesebildiğini belirten Mottoman Başkanı Ender Yıldız, ölümlerin ve ciddi yaralanmaların azalacağını belirtti. Yıldız, “Herhangi bir koruyucu kaportamız ya da emniyet kemerimiz yok. Yaptığımız kazanın şiddeti değil bariyerlerin keskinliği bizi öldürüyor. Girişimlerimizin sonuç vermesi bizi çok sevindiriyor” dedi. İstanbul Yıldızları Motosiklet Kulübü Başkanı Hüseyin Çelik de, “Motosiklet sürücülerinin en çok ölümüne neden olan bariyerlerin değişmesi bizi güvende hissettirecek” dedi.

İBB’den Ali Tuğrul Kaya ise, “Motosiklet sürücüsü dostu olan koruma rayını hayata geçirdik. Uluslararası standartlarda mevcut bariyerlere en uygun sistemi ülkemizde de uygulayacağız” diye konuştu.