Gündem Katil psikolojik sorunlu müşteri mi?

Katil psikolojik sorunlu müşteri mi?

17.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Silahlı saldırıda yaşamını yitiren Beki İkala Erikli’yi kuaförden işyerine kadar takip ederek katleden saldırgan yakalandı. Polis, Erikli’nin müşterisi olabileceğini değerlendirdiği saldırgan kadını Küçükçekmece’de gözaltına aldı

Katil psikolojik sorunlu müşteri mi

“Melekler ile Yaşamak” adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu 46 yaşındaki Beki İkala Erikli önceki akşam İstanbul Kabataş’ta silahlı saldırıya uğradı. Ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde bir kadın tarafından 3 kurşunla vurularak öldürülen Erikli’nin cenazesi dün Adli Tıp Kurumu’ndan eşi ve akrabaları tarafından alındı.

Haberin Devamı

Cenazenin araçla kurumdan çıkması esnasında gözyaşlarına hakim olamayan eşi Erdal Erikli’yi yakınları ve arkadaşları teselli etti. Erikli’nin Pazar günü saat 15.00’da Ulus’taki Musevi Mezarlığı’nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

İşyerine kadar takip

Güvenlik kameralarını inceleme altına alan polis ekipleri, saldırganın Beki İkela Erikli’yi kuaförden itibaren işyerine kadar takip ettiğini, ardından da ofisin girişinde saldırıyı gerçekleştirdiğini belirledi. Saldırganın kullandığı silahın 9 mm çapında bir tabanca olduğu öğrenildi.

Evli ve 14 yaşındaki bir oğlu bulunan Erikli’yi öldüren saldırganın kamera görüntülerinin incelenmesi sonucu 30 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir kadının eşgaline ulaşıldı. Güvenlik kaynakları, Erikli’nin psikolojik durumu bozuk eski bir müşterisi yada müşterisi olmasını istemediği bir kişi tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Şüphelinin kimliğinin tespit edilmesi için Erikli’nin cep telefonu, bilgisayar ve işyeri kayıtları incelendi.

Haberin Devamı

Yakalandı

Erikli’yi öldürdüğü iddiasıyla aranan S.K. (31) dün akşam saatlerinde Küçükçekmece’de yakalandı. Şüpheliyle beraber olayda kullandığı ileri sürülen tabanca da ele geçirildi.

Saklanıp beklemiş

Saadet Apartmanı’nda bürosu bulunan avukat Cengiz Göksel, şunları söyledi: “Polislerle kamera kayıtlarını izledik. Saldırganı birkaç kez binaya girip çıktı. Seminerden dolayı yukarıda 20 civarında kadın vardı. Kadınlarla birlikte saldırgan içeri giriyor ve girişteki merdivenlerin altında bekliyor. Birkaç dakika sonra Erikli içeriye giriyor, asansöre yöneldiği sırada saldırgan bir el ateş ediyor. Erikli sırt üstü yere düşünce iki kez de üzerine ateş edip kaçıyor.”

Yazarlar