Gündem Katilinin firari olduğunu öğrenmiş

Katilinin firari olduğunu öğrenmiş

27.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fulya Özdemir’i öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Atila Matka, işlediği cinayetin detaylarını anlattı. Matka, genç kadının ayrılmak istediğini söylemesi üzerine cinayeti işlediğini itiraf etti...

Katilinin firari olduğunu öğrenmiş

Antalya’nın Kaş ilçesinde Fulya Özdemir’i (29) öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan Atila Matka (32), ilk ifadesinde işlediği cinayetin detaylarını anlattı. İsviçre’nin Zürih kentinde yaşayan İsviçre ve Türk vatandaşlığı bulunan Fulya Özdemir, geçen yıl Kaş’ta kiraladığı villada yaşamaya başladı. 15 Ekim’den bu yana kızından haber alamayan Eyvaz Özdemir kayıp başvurusunda bulundu. Genç kadının cenazesi 24 Ekim’de Matka’nın evinin yakınındaki dağlık arazide battaniyeye sarılmış ve üzeri taşlarla kapatılmış halde bulundu. Cinayet şüphesiyle aranan Matka Kırklareli’nde anneannesinin evinde yakalandı. Matka tutuklanırken kendisine yardım eden İsmail Ç. ise serbest bırakıldı.

Haberin Devamı



Cezaevi firarisi

Kırklareli Yarı Açık Cezaevi’nden firari olduğu, Kaş’ta kaçak yaşadığı ve gayriresmi şekilde çalıştığı belirtilen Atila Matka ile Fulya Özdemir arkadaşlığının bir süre önce hayvan alışverişi sırasında başladığı belirtildi. Genç kadının, Matka’nın cezaevi firarisi olması gibi birçok sırrını öğrendiği, Matka’dan kısa süre önce ayrılmak istediği ve cinayetin de bu nedenle işlendiği tahmin ediliyor.

Özdemir’in kendisinden ayrılmak istediğini söyleyen Matka, ifadesinde cinayeti şöyle anlattı: “Beni artık istemediğini, ayrılmamız gerektiğini söyledi. Kafasına defalarca vurdum. Sinirden ben de bayılmışım. Bir süre sonra uyandığımda Fulya’nın öldüğünü gördüm. Battaniyelere sararak olay yerine götürdüm. Burada karnından defalarca bıçakladım. Tekrar battaniyeye sararak, üstünü taşlarla kapattım. Fulya’nın arabasını evinin önüne bırakarak, Kaş’tan ayrıldım.”

Doğum gününde toprağa verildi

Haberin Devamı

Fulya Özdemir dün Ankara’da ‘doğum günü’nde son yolculuğuna uğurlandı. Karşıya Mezarlığı’nda toprağa verilen Özdemir’in cenaze törenine Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da katılırken, baba Eyvaz Özdemir ve aile yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Ayrıca polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde Fulya Özdemir’in günlük tuttuğu öğrenilirken, cinayete kurban gittiği 15 Ekim gününe ait yazısında, “Bugün hesaplaşma günü” diye not düştüğü ortaya çıktı. Baba Özdemir soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı Atilla Matka’nın dayısı İsmail Ç.’nin de cinayette rolü olabileceğini öne sürdü.

‘Keşke jandarmayı ben arasaydım’

Atila Matka’nın anneannesi Feriha Çakır, “Pazartesi sabaha karşı kapım çalındı. Bir baktım ki torunum Atila. ‘Nasıl oldun oğlum, cezaevinden kurtuldun mu?’ dedim. Kafasını sallayarak ‘evet’ dedi. Oturduk, çay yaptım, kahvaltı ettik. Evden çıktı. Televizyonda gördüm. Atila eve geldi. ‘Oğlum sen bir kabahat yaptın mı? Programda seni arıyorlar’ dedim. Aradan çok geçmeden jandarma bastı. Bize hiçbir şey belli etmedi. Bilseydim jandarmayı kendim arardım.”

Haberin Devamı

‘Gönül ilişkisi olsa söylerdi’

Fulya Özdemir’in arkadaşı Gonca Dülger, 1 senedir tanıdığı genç kadını, ‘sevgi dolu, sanatçı duyarlılığı olan, yufka yürekli biri’ olarak tanımladı ve yaşanan olaydan çok kötü etkilendiklerini aktardı. Fulya Özdemir ile cinayet şüphelisi Atila Matka arasında gönül ilişkisi olduğuna inanmadığını kaydeden Dülger, şöyle dedi: “Katil zanlısı kendisine; ailesini, anne, babasını, eşini kaybettiğini söylemiş. Bir gönül ilişkisi olduğunu sanmıyorum.”