Gündem Kaybettiklerimizi bize nasıl geri verecekler?

Kaybettiklerimizi bize nasıl geri verecekler?

02.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeniden görülen Balyoz davasında tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini değerlendiren Sema Özenalp, “Bize yapılanları affedemiyorum. Eşimi kumpasla şehit ettiler. Adalet duygumuzu bizden aldılar” dedi

Kaybettiklerimizi bize  nasıl geri verecekler

Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararının ardından Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen Balyoz davasında 236 sanığa beraat karar verilmesi, sanıklar ile yakınlarını mutlu etti. Ancak Balyoz sürecinde eşi Albay Murat Özenalp’i cezaevinde kaybeden Sema Özenalp, “Bize yapılanları affedemiyorum” dedi.
Albay Murat Özenalp (49), Balyoz davasında darbeye teşebbüs suçundan 16 yıl hapse mahkum edilmesinin ardından 26 Nisan 2014’te tutuklu bulunduğu Mamak Askeri Cezaevi’nde kendisini ziyarete gelen eşi ve 8 yaşındaki kızı Duru’nun gözleri önünde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetmişti. Özenalp’ten geriye gözü yaşlı bir eş ve iki çocuğu kalırken, ölümünden bir yıl sonra hakkında beraat kararı verildi. Mahkeme yasada bulunan “Hükümlünün ölümü yargılamanın yenilenme istemine engel olmaz” gereğince vefat etmiş olan ve 2 gün önce doğumgünü olan Murat Özenalp hakkındaki hükmün kaldırılmasına karar verdi. Ardından mirasçılarına uğranılan maddi ve manevi zararla ilgili olarak tazminat davası açma hakları olduğu da belirtildi. Özenalp’in acılı eşi Sema Özenalp ise “Bize yapılanları affedemiyorum. Eşimi kumpasla şehit ettiler. Adalet duygumuzu bizden aldılar. Balyoz Davası ile sadece biz değil Türkiye mağdur edilmiştir” dedi. Milliyet’e konuşan Özenalp, tepkisini şöyle dile getirdi:

‘Eşim suçsuzdu’
“Bizler şaşırmamayı öğrendik. Mahkemeden beklenen sonuç çıktı. Beraat kararı sonrası biraz daha iyiyim. Mutlu olduğum tek nokta kumpas kurulan arkadaşlarımızın normal hayatlarına dönecek olması. Bizim açımızdan değişen hiçbir şey olmadı. Eşim zaten suçsuzdu. Suçsuzluğunun tescillenmesine bizim açımızdan ihtiyaç yoktu. Mahkeme kararında tazminat hakkı ve yolu açık deniliyor. Neyi tazmin edecekler? Kaybettiklerimizi bize nasıl geri verecekler? Ali Tatar ağabeyime, Nilüfer kardeşime neyi tazmin edecekler? Yaptıklarının hiçbir telafisi, hiçbir affı yok.

Haberin Devamı

‘Murat esir alınıp şehit edildi’

Çocuklarının hakları için mücadele edeceğini belirten Sema Özenalp şöyle devam etti: “Eşim cezaevindeyken ve hayatını kaybettikten sonra bizi aramayan yanımızda olduğunu hissettirmeyenler bundan sonra hiç aramasınlar. Murat’ın maaşını 3 yıl boyunca 3’te 1’i oranında kesildi. Bizlere gasp edilen hakkımızı vererek lütuf yapmış olmayacaklar. Murat esir alınıp şehit edildi. Murat’la ilgili yapılacak hiçbir şey, onun üzüntüsünün, yokluğunun, yoksunluğunun telafisi olamaz. Murat asker olarak esir alınıp, şehit edildi.”

‘Hepimizden bir parça koparıldı’

Eşinin ölümüne neden olanların yargılanmasını isteyen Özenalp “Pazartesi günü Murat’ın doğum gününü kutladık. 31 Mart da kızımın doğum günüydü. Kızım babasız ilk doğum gününü kutladı. Çocuklarım babasız kaldı. Geleceğimizi çaldılar. Hepimizden bir parça koparıldı. Bir daha asla yeri dolmayacak, hiçkimsenin yerine koyamayacağı bir parça. Eşimin ölümüne neden olan insanların yargı önünde ceza almalarını istiyorum. Başka Muratlar bunu yaşamasın” diye konuştu.