Şanlıurfa KAYMAKAM DR. CİTER’DEN ÇADIRKEN ZİYARETİ

KAYMAKAM DR. CİTER’DEN ÇADIRKEN ZİYARETİ

27.05.2015 - 20:02 | Son Güncellenme:

.

KAYMAKAM DR. CİTER’DEN ÇADIRKEN ZİYARETİ

Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer, AFAD Çadır Kent Konaklama Tesisleri’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Kaymakam Citer ve beraberindeki heyet, çadır kentteki okul, market ve hastaneyi ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Dr. Citer’e Çadır Kent Müdürü Zeki Kaya da eşlik etti. Suriyeli sığınmacıların kaldığı konaklama tesislerinde ziyaret ve incelemelerde bulunan Kaymakam Citer, sığınmacıların sorunlarını dinleyerek, çadır kentin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı. Suriyeli çocuklar ile de yakından ilgilenen Kaymakam Citer, çocuklara hediye vererek onları sevindirdi.
AFAD Viranşehir Konaklama Tesisleri olarak Suriyeli sığınmacılara gereken kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Citer, şunları kaydetti:
"İki buçuk yıldır Suriyeli sığınmacılara hizmet veren çadır kentte Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize imkanların elverdiği ölçüde her türlü hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Savaştan kaçarak ülkemize sığınmış olan bu insanların psikolojini anlayarak onlara yaklaşamaya çalışıyoruz. Çadır kentimize sığınana Suriyeli sığınmacıların çoğu evleri yıkılmış, yakınlarını kaybetmiş, sakat kalmış insanlardan oluşuyor. Çadır kentte hizmet veren arkadaşlarımız bu durumun farkında olarak bu insanlara yaklaşıyor. Büyük bir özveri ve fedakarlık gösteren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Ülkemiz ve halkımız başta Suriyeli ve Irak’tan gelen sığınmacılar olmak üzere savaş mağduru insanlara göstermiş oldukları şefkatle bütün dünyaya insanlık dersi vermişlerdir."
Suriye ve Irak’ta devam eden iç savaşın bir an önce bitmesi temennisinde bulunan Kaymakam Citer, Ortadoğu’ya barış ve huzurun geleceğine inancının tam olduğunu söyledi.