Sakarya Kaynarca'da Arıtılan Sapanca Gölü Suyu İçiliyor

Kaynarca'da Arıtılan Sapanca Gölü Suyu İçiliyor

08.03.2018 - 14:03 | Son Güncellenme:

.

Kaynarcada Arıtılan Sapanca Gölü Suyu İçiliyor

SAKARYA (AA) - Kaynarca ilçesinde vatandaşlar, Hızırilyas Su Yönetim Merkezi'nde dünya standartlarında arıtılan Sapanca Gölü suyunu içmeye başladı.

Haberin Devamı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Kaynarca'nın 41 mahallesi için 10 milyonluk proje hayata geçirildi. Projenin tamamlanmasıyla bölgede yaşayan vatandaşlar, Hızırilyas Su Yönetim Merkezi'nde dünya standartlarında arıtılan Sapanca Gölü suyunu kullanmaya başladı.

Uzunalan Mahallesi Muhtarı Saffet Tezer, yaptığı açıklamada, daha önce çamurlu su içtiklerini belirterek, "Çamaşır makinelerimizi her sene çöpe atıyorduk. Filtreyi söktüğümüzde içi çamur doluydu. Su borularımız da tıkanıyordu. Mahalleliyle toplanarak imece usulü demirlerle boruları açmaya çalışıyorduk. Çocuklarımız çok hastalık yaşıyordu." diye konuştu.

Sapanca Gölü'nün suyunu gönül rahatlığıyla içtiklerini belirten Tezer, su ile ilgili sorun yaşadıkları zaman ekipleri aradıklarını, ekiplerin soruna kısa sürede çözüm bulduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Eğrioğlu Mahallesi Muhtarı Tacettin Kaçar da bu zamana kadar pınar, kuyu ya da satın alma yoluyla su temin ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Sularımız bazen çamur gibi akıyordu. Su grubumuzda yaşanan patlakları, sıkıntıları kendimiz gidermeye çalışıyorduk. Büyükşehire geçmemizle SASKİ bölgemize el attı. Çok memnunum. Sapanca Gölü'nün suyu gelmeden önce arızalarımıza müdahale ediyorlardı, grubumuzdaki su yetmediğinde gerekli müdahaleleri yapıyorlardı. 2015 yılında hattımız su saatlerine kadar yenilendi. O dönemden beri hiç su patlağı yaşamadık. Depolarımız rutin olarak temizleniyor. Arıza durumunda 7/24 SASKİ'ye ulaşabiliyoruz. Sapanca Gölü'nün suyunun gelmesiyle artık suyu çeşmeden içiyorum. Biz memnunuz. Allah razı olsun."