Kayseri KAYSERİ'DE MISIR'DAKİ İDAM KARARLARI PROTESTO EDİLDİ

KAYSERİ'DE MISIR'DAKİ İDAM KARARLARI PROTESTO EDİLDİ

15.04.2014 - 19:03 | Son Güncellenme:

.

KAYSERİDE MISIRDAKİ İDAM KARARLARI PROTESTO EDİLDİ

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu, Meydan'da düzenlediği etkinlikle, Mısır'da verilen 529 idam kararını protesto etti.
İyilik ve Kardeşlik Platformu'nun çok sayıdaki üyesi, Meydan'da toplandıktan sonra Platform adına Erdal Ergenç bir basın açıklaması yaptı. Ergenç açıklamasında, darbe ile Mısır yönetimine el koyan yönetimin ve bu yönetimin başında bulunan Sisi'nin kurduğu kukla mahkemeler tarafından pek çok masum İhvan üyesinin uyduruk gerekçelerle yargılandığını ve 20 dakika gibi çok kısa bir sürede idam cezalarına çarptırıldıklarını bildirdi. Ergenç, ''Katil ve zalim Sisi ile onun yönettiği mahkemeler tarafından bir tiyatro eseri sahneye konuldu ve 529 İhvan üyesi idama mahkum edildi. Amerika'nın kuklası olan Sisi ve mahkemelerinin verdiği bu kararları tanımıyoruz. Elbette bu zalimler, insanlık önünde hesap verecekler. Zalimin zulmü daimi değildir ve bir gün elbet hak yerini bulacaktır'' dedi.
Kayseri'li Müslümanlar olarak, Mısır'da şehit edilenlere Allah'tan rahmet dilediklerini kaydeden Ergenç, idama mahkum edilen 529 masumun da her zaman yanlarında olduklarını bildirdi.
Açıklamanın ardından, temsili kefen giyen 529 kadın ve erkek önde olmak üzere, Kardeşlik ve İyilik Platformu üyeleri, Meydan'dan Büyükşehir Belediyesi önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada yapılan duanın ardından Platform üyeleri yanlarında getirdikleri temsili darağacında, Sisi'nin maketini astılar.
Bu arada, protesto etkinliğine annesi ile katılan 3 yaşındaki kız çocuğu ise üzerindeki temsili kefen ve bu kefenin üzerinde yazan ''530. Ben'' yazısı, Meydan'dakilerin ilgisini çekti.