Gündem Kayyum kararları yayımlandı

Kayyum kararları yayımlandı

13.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında yakalama kararı çıkardığı Akın İpek’in sahip olduğu Koza İpek grubu şirketlerine kayyum atanmasına ilişkin kararların Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandığı anlaşıldı.

Kayyum kararları yayımlandı

Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliği, savcılığın talebi üzerine 26 Ekim’de Koza İpek grubu ve bağlı şirketlere kayyum atamıştı. Kayyum kararları Ticaret Sicil gazetesinin 3, 4 ve 11 Kasım tarihli sayılarında yayınlandı.

Haberin Devamı

Koza İpek Holding A.Ş. ile ilgili 4 Kasım tarihli Ticaret Sicil gazetesine göre kayyum heyetinin 27 Ekim’de toplandığı, yönetim kurulu görev dağılımını belirlediği, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Arif Yalçın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği’ne Hayrullah Dağıstan, Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Özen Pala, Mustafa Şimşek, Mustafa Akçil’in getirildiği belirtildi. Hâkimliğin verdiği kayyum kararı tarihi itibariyle eski yönetim kurulunun tüm yetkilerinin kaldırıldığı, herhangi bir yetki kullanmalarının yasal olarak mümkün olmadığı belirtilen gazetede, şu ifadeler yer aldı:

Cezai mesuliyet

“Bu çerçevede; şirket adına müdür veya vekil sıfatı ile imzada yetki kullanacak personelin tüm iş ve işlemleri, banka hareketleri, temsil ve ilzama ilişkin tasarrufları avukatların vekalete dayalı işlemleri yönetim kurulumuzun yazılı onayına bağlanmıştır. Bu sebeple şirketin iş ve işlemleri, yetki taşıyan personel tarafından aksamaya sebebiyet vermeyecek şekilde yönetim kurulumuzun onayı ile yürütülmesine karar vermiş olup, aksi yöndeki iş ve işlemlerin cezai ve hukuki mesuliyet gerektirdiği hususunun ilanına karar verilmiştir.”

Haberin Devamı

3, 4 ve 11 Kasım tarihli gazetelerde ayrıca İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş., Koza İpek Basın ve Basım Sanayi Ticaret A.Ş.,’nin de aralarında bulunduğu diğer şirketlere atanan kayyumlar ve yeni yönetim kurullarına ilişkin bilgiler de yayımlandı.