Fenerbahçe Alper Potuk: Kaptanlık yapmak istiyorum

Alper Potuk: Kaptanlık yapmak istiyorum

08.03.2014 - 11:04 | Son Güncellenme:

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, şampiyonluk için iddialı konuşurken Sarı-Lacivertli ekipteki hayalini de açıkladı.

Alper Potuk: Kaptanlık yapmak istiyorum

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, sarı-lacivertli camiaya uzun yıllar hizmet etmek istediğini ve sezonu şampiyon olarak tamamlayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli futbolcu Alper Potuk, Fenerbahçe gazetesinin 123. sayısına açıklamalarda bulundu. Eskişehirspor forması altında profesyonel olduğunu hatırlatan genç futbolcu, “Eskişehirspor'da forma giydiğim dönemde de Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Fenerbahçe'ye geldikten sonra bunu daha iyi anladım. Sarı-lacivert formayı giymekten oldukça mutluyum. İyi ki Fenerbahçe'ye gelmişim diyorum” dedi.

“BURADA KAPTANLIK YAPMAK İSTİYORUM”
Alper Potuk, Fenerbahçe’de kaliteli futbolcular olduğunu belirterek, “Genç bir oyuncu olarak onları örnek almaya çalışıyorum. Fenerbahçe'nin değişilmezleri arasına girerek efsane olmak istiyorum. Bunu söylemek için erken olabilir ama hedeflerim arasında bu var. İnşallah uzun yıllar Fenerbahçe'de forma giyerek, burada kaptanlık yapmak istiyorum” diye konuştu.

“RAKİPLERİMİZ ŞAMPİYONLUK İÇİN HEVESLENMESİN”
Sezonun ilk yarısında takım olarak iyi futbol oynadıklarını vurgulayan Potuk, “Bunun neticesinde de rakiplerimizle olan puan farkını açarak ilk yarıyı lider bitirdik. İkinci yarıya da iyi başladık. İlk hafta puan farkını 10'a çıkarttık. Sonrasında iyi oynayarak kaybettiğimiz Eskişehirspor maçı ve arkasından da tüm kamuoyunun bildiği üzere hakem faciasıyla kaybettiğimiz Sivasspor maçı var. Elazığspor maçına da çok iyi başladık. Maçın başlarında inanılmaz goller kaçırdık ve puan kaybettik. Ligin ilk yarısına göre eksimiz daha kolay goller yiyoruz, yakaladığımız pozisyonları değerlendiremiyoruz ve taraflı tarafsız herkesin üzerinde hemfikir olduğu hakem hataları puan farkının azalmasına neden oldu. Bunlara rağmen avantajımız devam ediyor. Biz kazandıkça rakiplerimiz bizi geçemeyecek ve puan farkını daha da arttırarak şampiyon olacağız. Rakiplerimiz şampiyonluk için heveslenmesin” şeklinde konuştu.

“HAKEMLERİMİZ DAHA DİKKATLİ OLMALI”
Genç futbolcu, hakem hataları ile ilgili sorulan bir soru üzerine, “Hakem hataları her sezon olduğu gibi bu sezon da devam ediyor ama özellikle son haftalarda verilmeyen penaltılarımız, haksız çıkarılan kırmızı kartlar bizleri oldukça üzdü. Futbolcular olarak sahada emek veriyoruz sonuçta. Bu emeğimiz hakem hatalarıyla heba edilmemeli. Hakemlerimiz daha dikkatli olup, adil kararlar vermeli. Ortada çok büyük emekler var sonuçta” cevabını verdi.

“ŞAMPİYON FENERBAHÇE OLACAKTIR”
Fenerbahçeli futbolcular olarak ne zaman bir araya gelseler şampiyonluğu konuştuklarını ifade eden Alper Potuk, “Bize karşı yapılan hakem hataları da bizim kenetlenmemizi ve hırsımızı daha da arttırıyor. Maçları nasıl kazanacağımız hakkında konuşuyoruz. Bu durum bizlerin şampiyonluk yolunda nasıl kenetlendiğimizin göstergesidir. Bu kenetlenmeyle, sezon sonunda şampiyon olan taraf Fenerbahçe olacaktır, bunu herkes böyle bilsin” dedi.

“GELİŞİMDE ERSUN HOCAMIZIN DA ETKİSİ OLDU”
Potuk, teknik direktör Ersun Yanal ile daha önce de çalıştığının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:
“Fenerbahçe'ye gelişimde Ersun Hocamızın da etkisi oldukça fazlaydı. Kendisi futbolda her zaman dikine oynatmayı seven, antrenmanlarda bizlerle oldukça ilgilenen ve oldukça disiplinli bir yapıya sahip. Eskişehirspor'da da beraber çalıştığımız için benden neler istediğini, takıma nasıl bir futbol oynatmak istediğini biliyorum. Bu benim için bir avantaj oldu. Fenerbahçe kariyerine de oldukça iyi başladı Hocamız.
Kendisi, Fenerbahçe'nin adının olduğu her yerde şampiyonluk için yarışmamız gerektiğini dile getiriyor. Bizler de en iyi şekilde oynayıp sezon sonunda şampiyon olup taraftarımızı sevindireceğiz.”

“BİZLERİN EN BÜYÜK GÜCÜ TARAFTARLAR”
Son olarak, sarı-lacivertli taraftarlarla ilgili konuşan Potuk, “Eskişehirspor'da forma giyerken de benim en çok zorlandığım atmosferlerden biriydi. Rakip takım futbolcusuna inanılmaz derecede baskı uyguluyorlardı. Buraya geldikten sonra Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü daha iyi anladım çünkü onlar seyirci değil, gerçek anlamda taraftar. Bizlerin en büyük gücü onlar. Bizlere güvenmeye ve desteklemeye devam etsinler. Sezon sonunda şampiyonluk yürüyüşünü onlarla birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

Yazarlar