Ankara KAZAKİSTAN KÜLTÜR BAKANLIĞI PERSONELİNE TÜRKİYE’NİN MÜZECİLİK ALANINDAKİ TECRÜBELERİ AKTARILDI

KAZAKİSTAN KÜLTÜR BAKANLIĞI PERSONELİNE TÜRKİYE’NİN MÜZECİLİK ALANINDAKİ TECRÜBELERİ AKTARILDI

10.03.2016 - 15:00 | Son Güncellenme:

.

KAZAKİSTAN KÜLTÜR BAKANLIĞI PERSONELİNE TÜRKİYE’NİN MÜZECİLİK ALANINDAKİ TECRÜBELERİ AKTARILDI

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kazakistan Kültür Bakanlığı işbirliğinde Ankara ve İstanbul’da Kazakistan Kültür Bakanlığı personeline tecrübe paylaşımı programı düzenlendi. Program kapsamında Türkiye’nin müzecilik alanındaki tecrübeleri Kazakistanlı yetkililere aktarıldı.
Türkiye’nin müzecilik alanındaki tecrübelerinin aktarıldığı program, Almatı ve Astana Milli Müzesi Müdürleri, Kazrestorasyon Kurumu yetkilileri, Hoca Ahmet Yesevi Türbesi Müze yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi. TİKA ve Kazakistan Kültür Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen program kapsamında açıklamalarda bulunan Kazakistan Kültür Bakanlığı temsilcisi Erenay Darzhıbayev, ortak tarih ve kültür bağları olan iki ülkenin Müzecilik alanında bugüne kadar işbirliği konusunda eksikleri olduğunu söyledi. Darzhıbayev, bu ziyaretlerin bağların güçlendirilmesi adına faydalı olduğuna vurgu yaparak desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.
Önümüzdeki tarihlerde bir eğitim programı düzenlenmesi konusunda taleplerini ileten yetkililer, Türkiye’nin tecrübesinin bu alandaki tüm Kazak uzmanlar ile paylaşılması konusunda istekli olduklarını ilettiler. Heyet, program kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kariye ve Sakıp Sabancı Müzelerinde inceleme ziyaretinde bulundu. Söz konusu ziyaretler sırasında müze işletimi, eserlerin toplanması, saklanması ve sergilenmesi süreçlerine dair Kazak uzmanlara bilgi aktarımı yapıldı.

Yazarlar