Ege Kazanan İnciraltı olur

Kazanan İnciraltı olur

02.06.2017 - 04:49 | Son Güncellenme:

Körfez Geçiş Projesi’ne İZDEKON’dan destek: “Körfez Geçiş Projesi  ve İnciraltı’nın ekonomiye kazandırılması İzmir’in ihtiyacıdır”

Kazanan İnciraltı olur

İzmir’de 48 dernek ve 3 federasyonu bünyesinde bulunduran İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu (İZDEKON), Körfez Geçiş Projesi’ne İzmir’in ihtiyacı olduğunu, İnciraltı’nı da kent ekonomisine kazandıracağını açıkladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ÇED olumlu raporu verdiği ancak iptali için TMMOB ve Egeçep Derneği tarafından dava açılan İzmir Körfez Geçişi projesine İZDEKON’den destek geldi. İnciraltı 2. Nesil Platformu ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu Genel Başkanı Turgay Yokuş, Körfez Geçiş Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini, İzmirliler’in Kent Ormanı’nı keyifle kullandığını ancak karşısındaki yüzölçümü Alsancak’tan büyük bir alanın kamuya faydasız olarak boş kaldığını vurguladı.

Haberin Devamı

Sağlık turizmi vurgusu

Yokuş, “İzmir’in mücevheri olan İnciraltı’nın çevreci olarak planlanarak İzmir ekonomisine kazandırılmalıdır. Bölgenin planlanması ile yeni kent ormanları yaratılarak İzmirlilerin hizmetine sunulabilir ve sağlık turizmi odaklı planlama ile İzmir sağlık turizminin başkenti olabilir. İzmir Körfez Geçiş Projesi şehrin ihtiyacıdır. İzmir’in Marmarayı’nın bir an önce temelinin atılıp tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.