Ege Kazanan İzmir oldu

Kazanan İzmir oldu

10.05.2017 - 03:21 | Son Güncellenme:

Çorum Belediyespor’a 2-0 yenildiği ilk maçın rövanşında rakibini uzatmalar sonunda 4-0 mağlup eden Altay, finalde Kocaelispor’la eşleşirken, siyah beyazlı ekip için hem saha içinde hem de tribünde yaşananlar, İzmir futbol tarihe geçti

Kazanan İzmir oldu

Çorumlu bir taraftarın Altay bayrağını yırtması ve Çorum medyasının, “İzmir Marşı ile geldiler, Mehter Marşı ile gittiler” ifadelerine yer vermesi, kritik rövanş öncesi tüm İzmirli futbolseverlerin kenetlenmesine sebep oldu. Sosyal medyada “Altay kaybederse, İzmir de kaybeder” kampanyası başlatan siyah beyazlılar, tüm kulüplere dayanışma çağrısı yaptı. Önce İzmirspor, ardından Karşıyakalı taraftarlar Altay’a tribün desteği verme kararı aldı. Üç kulübün taraftarı Atatürk Stadı’nda tek yumruk olurken Göztepe, Bucaspor ve Menemenli futbolseverler de desteğe koştu. Altay tribünü, “Kaf-Sin-Kaf, “İzmirspor” ve “Büyük Altay” tezahüratlarıyla inledi.

Haberin Devamı

Ekmekçioğlu’ndan teşekkür

Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, arma ve renk ayrımı yapmadan kendilerini destekleyen tüm İzmirli futbolseverlere teşekkür ederken şunları söyledi: “Muhteşem bir zafer kazandığımız Play Off rövanş maçında başta tüm kalpleri ile ekibimizi destekleyen taraftarımıza; daha sonra ‘Arma için değil, İzmir için dayanışma zamanı’ diyerek yanımızda olan İzmirimiz’in tüm güzide kulüplerinin taraftarlarına şükran borçluyum. Altay Teknik Direktörü Cüneyt Biçer, şampiyonluğa olan inancını hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi. Çorum Belediyespor maçından sonra futbolculuk döneminde 1995’te Altay PAF Takımı’da giydiği siyah beyazlı formayı sırtına geçirip sevinç tablosuna katılan Biçer, “Ben ilk günden beri inanıyorum. Formamı da inanarak yanımda getirdim. Şimdi Kocaelispor’la oynayacağımız final maçında şampiyonluğu düşlüyoruz. Taraftarımız daha büyük destekle yanımızda olmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Otobüs desteği çağrısı

Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Erdoğan Tözge, 13 ya da 14 Mayıs’ta tarafsız sahada Kocaelispor’la oynayacakları final müsabakası öncesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’ne ücretsiz otobüs temin etmeleri çağrısında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın kendilerine destek vereceğine inandığını söyleyen Tözge, “Artık son bölüme geldik. İzmir için belediyelerimizin de yanımızda olmasını bekliyoruz. Finalde taraftar desteği Altay için çok önemli olacak” dedi.

Haber bekleniyor

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Altay ile Kocaelispor arasında oynanacak Play Off final maçının yeri ve tarihi bekleniyor. Final tarihini daha önce 13 ya da 14 Mayıs olarak duyuran federasyonun Ankara, Konya, Afyon ve Balıkesir şehirleri üzerinde durduğu belirtildi.

Sosyal medya yıkıldı

Altay’ın Çorum BLD. galibiyeti, sosyal medyada da gündem oluşturdu. Çorum temsilcisinin İzmir’e geldiği pazar günü Adnan Menderes Havalimanı’nda konuk kafileye saldırıda bulunan Altaylı 31 taraftar, gözaltında oldukları için karşılaşmayı tribünden izleyemedi. Cep telefonundan maçı takip eden fanatikler, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde hatıra fotoğrafı çektirerek, “6222’ler maç izlerse” notu düştü.

Yazarlar