Gündem Kazayla açılan ateşle şehit oldu

Kazayla açılan ateşle şehit oldu

21.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Giresun’un Doğankent ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon yürüten birlikteki Jandarma Uzman Çavuş Recep Öncebe (24), ormanlık alanda terörist sanılarak zırhlı araçtan açılan ateş sonucu ağır yaralandı.

Kazayla açılan  ateşle şehit oldu

Öncebe, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Giresun Valiliği, Öncebe’nin operasyonlar sırasında kazaen açılan ateş sonucu şehit olduğunu, konu ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Son paylaşımı

Açıklamada, “Giresun İlimiz Doğankent İlçemize bağlı Şadi Yaylası bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar sırasında Jandarma Uzman Çavuşumuz Recep Öncebe kazaen açılan ateş sonucu şehit olmuştur. Konu ile ilgili adli ve idari tahkikat detaylı olarak devam etmektedir” denildi.

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç da bölgedeki askeri yetkililerden bilgi aldı.

Şehit Öncebe’nin, talihsiz olaydan önce bölgede çektirdiği son fotoğrafıyla sosyal medyada yaptığı “Ölüm alnımıza yazılan ne büyü ne de bir kurşundur, canımızı alan sevda ve aşk yeminimiz var vatan uğruna ölmeye” paylaşımı yürek burktu. Üç yıl önce göreve başlayan Öncebe’nin askeri birliğe katılmadan önce arkadaşları ve ailesi tarafından kendisi için memleketi Gaziantep’in Araban ilçesi Emirhaydar Mahallesi’nde düzenlenen eğlencede eline kına yakıldığı görüldü.

Haberin Devamı

Uzman çavuş Öncebe’nin şehit olduğu haberi, askeri yetkililer tarafından Araban’da yaşayan ailesine verildi. Çocuklarının şehadet haberini alınca fenalaşan baba Hacı Hüseyin ile anne Nermin Öncebe’ye sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Gaziantep Havalimanı’ndan alınan şehidin cenazesi, Araban ilçesindeki babaevine getirildi. Şehidin cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında helallik için getirilirken annesi Nermin Öncebe baygınlık geçirdi. Baba Hüseyin Öncebe de ayakta durmakta zorlandı.

Cenazeye katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, baba Hüseyin Öncebe’nin koluna girerek teselli etti. Cenazeye, şehidin ailesi ve yakınları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti milletvekilleri Ahmet Uzer, Nejat Koçer, Müslüm Yüksel, Ali Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve vatandaşlar katıldı.
l Giresun, Gaziantep DHA