Gündem Kazım Aktan kimdir?

Kazım Aktan kimdir?

20.05.2018 - 21:56 | Son Güncellenme:

Yeşilçam oyuncusu Kazım Aktan, Erzincan'ın Refahiye ilçesindeki evinde çıkan yangında hayatını kaybetti. 75 yaşındaki oyuncunun 2 katlı evinde çıkan yangında kendisiyle birlikte kızı Melike Aktan’ın (30) da bulunduğu biliniyor. Büyüyen ve tüm evi saran yangında, Kazım Aktan’la birlikte kızının da dumandan etkilendiği biliniyor. Baba kızın evde mahsur kalmasıyla birlikte oyuncu Kazım Aktan hayatını kaybetmiştir. Kızı Melike Aktan ise çevredekilerin yardımıyla dışarı çıkartılmıştır.

Kazım Aktan kimdir

Kazım Aktan'ın oyunculuk hayatı

Haberin Devamı

Kazım Aktan, oynadığı birçok filmde ya karateci ya da karate hocası olarak rol almıştır. Ünlü isimlerle aynı sinema filmlerinde rol almıştır. Usta oyunculardan Kartal Tibet ve Cüneyt Arkın gibi isimlerle aynı oyuncu kadrolarında yer almış, Yeşilçam sinemasına büyük katkıları dokunmuştur. Başrolünde usta oyuncu Kartal Tibet'in rol aldığı “Tarkan Güçlü Kahraman Kolsuz Kahramana Karşı” filminde “Mançu” rolüyle hafızalara kazınmıştır. Yine yönetmenliğini Mehmet Aslan'ın yaptığı “Siyah Eldivenli Adam” filminde oynadığı “karateci” rolüyle seyircilerin gönlünde adeta taht kurmuştur. Yeşilçam'ın devlerinden olan Kazım Aktan, genellikle dövüş filmlerinde rol almıştır ve karateci rolünü başarıyla oynamıştır. Usta oyuncu Kazım Aktan, ölümünün ardından üzüntüyle anıldı.

Haberin Devamı

Kazım Aktan ve ailesi

Kazım Aktan 7 çocuk babasıydı. Erkek çocuklarından biri ise tekvando antrenörlüğü yapmaktadır. Kızlarından biri olan Melike Aktan ise kendisiyle birlikte yangın sırasında evde bulunmaktaydı. Yangından etkilenen Melike Aktan’a acil müdahale yapılmış ve genel sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmiştir.

Yangının sebebi bilinmiyor!

Erzincan'ın Refahiye ilçesindeki 2 katlı evden çıkan yangında Kazım Aktan hayatını kaybetmiştir. Kazım Aktan’ın cesedi otopsi yapılması için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştür. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür. Fakat yangının asıl sebebi henüz bulunamamıştır. Araştırmalar devam etmektedir.