Ankara KEÇİÖREN BELEDİYESİ KERKÜK’TE KARDEŞLİK İFTARI DÜZENLEDİ

KEÇİÖREN BELEDİYESİ KERKÜK’TE KARDEŞLİK İFTARI DÜZENLEDİ

16.07.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ KERKÜK’TE KARDEŞLİK İFTARI DÜZENLEDİ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Mahallede İftar Var” programları çerçevesinde Irak’ın Kerkük şehrindeki Türkmenlerle buluştu.
Her yıl Ramazan ayında bir kardeş şehri ziyaret ederek Müslüman kardeşleri ile iftar sofrasını paylaşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu defa Irak’ın Kerkük şehrindeki Türkmenlerle buluştu. 6 yıl önce başlattığı “Mahallede İftar Var” programları çerçevesinde bir kardeş şehirde iftar programı düzenlemeyi geleneksel hale getiren Başkan Mustafa Ak, Kerkük’teki Türkmen kardeşleriyle birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadı. Keçiören Belediyesi tarafından 15 Temmuz’da 3 bin kişinin yaşadığı Kerkük Yahya Ova Kampı’nda gerçekleştirilen “Kardeşlik İftarı” ile, Keçiören ve Kerkük arasında kurulan gönül köprüsü daha da güçlendi. Aynı sofranın etrafında bir araya gelen kardeşler birlik ve beraberlik için ellerini semaya kaldırıp dua ettiler.
İftarın ardından yaptığı konuşmada Başkan Ak, her yıl Ramazan ayında bir kardeş şehre gittiklerini ve orada iftar sofrası kurduklarını anlatarak, ’’Kerkük Belediyesi bizim kardeşimiz ve Kerkük’teki kardeşlerimizle birlikte bu iftarı yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Müslüman kardeşlerimizin şimdiden bayramlarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Keçiören’de düzenledikleri 6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Kerküklüleri misafir ettiklerini hatırlatan Ak, “Uluslararası Ramazan Etkinliklerimiz için ‘sınırları aşan kardeşlik’ diyoruz, çünkü bizler aynı dine ve Peygambere inanıyoruz. Mübarek Ramazan-ı Şerif’i idrak ettiğimiz bugünlerde inanıyorum ki bir gün sizler de kendi istediğiniz gibi yönetileceksiniz. Kerküklülere kapımız her zaman açık. Şunu bilin ki Türkiye sizin vatanınızdır ve aynı zamanda Kerkük de bizim vatanımızdır” mesajını verdi.
İftar öncesinde Kerkük’te yoğun bir programı olan Başkan Ak, ilk olarak Kerkük Milletvekili Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi ile bir araya geldi. Daha sonra Kuzey Irak/Kerkük Valisi Necmettin Kerim’i ve Kerkük Belediye Başkanı Serdar Ali Hasan’ı makamlarında ziyaret eden Başkan Ak, misafirperverlikleri için teşekkür etti. Ardından Irak Türkmen Cephesi Onursal Başkanı Dr. Sadettin Ergeç ve Türkmen milletvekilleri ile görüşen Ak, Türkmeneli TV’nin de canlı yayın konuğu oldu. Başkan Ak, Irak Türkmenleri Siyasi Tutuklular ve Şehit Aileleri Derneği’ni de ziyaret ederek, 430 Türkmen şehit ailesine yardım için götürdükleri gıda paketlerini teslim etti. Daha sonra Kerkük/Musalla Türkmen Mezarlığı’na giderek başta Şehit Necdet Koçak olmak üzere, bütün Türkmen şehitleri için dua eden Mustafa Ak, bir Türkmen şehit ailesine de taziye ziyaretinde bulundu. Ak, eşi Hatice Ak ile birlikte Kerkük’ün kanaat önderlerinden Şeyh Molla Mahmud Efendi’yi de ziyaret etti.
Keçiören Belediyesi kardeşlik iftarı programları kapsamında 2013’te Bosna Hersek’in Gorajde, 2012 yılında Makedonya’nın Jupa ve 2011’de ise Filistin’in Gazze şehirlerinde iftar sofraları kurmuştu.