Gündem Kedi pençesi otu faydaları

Kedi pençesi otu faydaları

23.04.2018 - 22:52 | Son Güncellenme:

Kedi pençesi otu, dünyada bilinen en iyi antiviral özelliğe sahip bitkilerden bir tanesidir. Astım, diyabet, kanser ve viral enfeksiyon gibi pek çok hastalığa iyi gelen kedi pençesi otu oldukça güçlü bir bitkidir. İşte kedi pençesi otu hakkında bilinen her şey...

Kedi pençesi otu faydaları

İspanyolca ismi Una de Gato olan bitki, Amazon ormanlarında en çok Peru’da küçük bir bölgede yetişir. Çok eski zamanlardan bu yana insanlar bu bitkinin kutsal bir anlamı olduğuna inanmış ve bu bitkiye çok önem vermişlerdir. Bu bitkinin eski insanlar tarafından bu kadar kutsal sayılmasının asıl nedeni ise pek çok rahatsızlığa şifa olmasından kaynaklanır.

Haberin Devamı

Kedi Pençesi Otu Faydaları

Mikrop öldürücü bir etkisi olduğu bilinmektedir. Dünyada bilinen en iyi antiviral özelliğe sahip bitkilerden bir tanesidir.

Romatizma kaynaklı ağrıların tedavisinde kullanılabilir. Çok sayıda bilimsel çalışma ile kedi pençesinin romatizmal artrit hastaları üzerindeki olumlu etkisi araştırılmıştır. Pek çok hastada romatizmal hastalıklarda ağrılara özellikle iyi geldiği görülmüştür.

Yatıştırıcı bir etkisinin bulunmasından dolayı stresi azaltır ve sakinleştirir.

Gerginlik, stres ve korku gibi sinirsel rahatsızlıklara karşın rahatlama sağlar.

Kedi pençesi otu, sinirsel baş ağrılarında kullanılabilir.

Uykusuzluğa karşı kullanılırsa insanı yatıştırıp sakinleştirir.

Ani baş dönmelerine ve baş ağrılarına iyi gelir.

Haberin Devamı

Sinir sistemi üzerinde sakinleştirici bir etkisi bulunur. Özellikle yatıştırıcı etkisinden dolayı kullanılabilir.

Yüksek kan basıncını düşürür. Kan basıncını düşürme özelliğinden dolayı dolaşımı artırmak, pıhtılaşmalara engel olabildiğini söylemek mümkündür.

Kedi Pençesi Otu Nasıl Kullanılır

Kedi pençesi otu, çiçekli bir bitkidir. Kedi pençesi otunun kullanımı için kökleri temizlenir ve kurutulur. Kurutulan kökler kaynatılarak suyu içilir. Ayrıca pek çok eczanede ve aktarda besin desteği olarak keçi pençesi satılmaktadır.

Kedi Pençesi Otu Zararları

Kedi pençesi otu, toksik bir bitki olmaması nedeniyle güvenlidir. Fakat bazı istisnai durumlarda bulantı, baş dönmesi ve ishal gibi yan etkiler görülebilir. Buna karşın kedi pençesi otu kullanan kişinin dikkatli olması gerekmektedir. Bu durumda şayet ayrıca kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuza danışmadan keçi pençesi otu kullanmak sizin için zararlı olabilir. Özellikle çocuklar, hamile ve emziren anneler tüketmeden önce mutlaka doktorlarına danışmalıdır.