Gündem ‘Kelime-i şehadet getir, imanını tazele’ demişler

‘Kelime-i şehadet getir, imanını tazele’ demişler

26.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erzurum 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY üyeliği suçundan yargılanan üsteğmen S.A. itirafçı oldu. Örgütün tanıştırdığı kadınla evlenmeyi kabul etmediği için tepkiyle karşılaştığını belirten itirafçı, “Kemal kod adlı kişi bana kızgın bir şekilde ‘Nasıl Müslüman’sın? Bir kızın vebaline girdin. Kelime-i şehadet getir ve imanını tazele’ dedi” diye konuştu.

‘Kelime-i şehadet getir, imanını  tazele’ demişler

2003 yılında Marmara Üniversitesi’nde okurken örgüt evlerinde kalmaya başladığını söyleyen itirafçı, daha sonra sözleşmeli subay olmak için girdiği sınavın FETÖ tarafından kendisine verildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Psikolojik baskıdan’

Erzurum’da göreve başladığı 2010 yılında yapılanma dışından biriyle sevgili olduğunu belirten S.A. bu durumu öğrenen örgüt imamının uyarısıyla kız arkadaşından ayrıldığını belirterek şunları anlattı: ‘Üzerimde uyguladıkları psikolojik baskıdan dolayı istemeyerek de olsa örgütle irtibatlı üniversitede okuyan bir kızla tanıştım. Ailelerimizi tanıştırdık. Ben evlenmek istemiyordum. Ağabeyim evlenmek istemediğimi anlayınca destek oldu. Kızı ve babasını arayarak evlenmek istemediğimi söyledim ve ayrıldık.”

Yaşanan olayın ardından kendisine tepki gösterildiğini belirten S.A. “Kemal kod adlı bir örgüt üyesi, ‘Nasıl Müslüman’sın? Bir kızın vebaline girdin, kız bizimle irtibatı kopardı. Kelime-i şehadet getir ve imanını tazele’ dedi. Kendilerine bunun din ve imanla nasıl alakası olduğunu, sevmediğim bir kızla ve bu usulle evlenmeyeceğimi belirttim” diye konuştu. l Erzurum DHA

Yazarlar